Українська правда

Президент Росії шле шведам смски про примирення

Сергей Шемшученко — 20 лютого 2009, 11:49

Збірна Швеції з біатлону все-таки приїде на етап Кубка світу в Ханти-Мансійськ, тому що одержала гарантії безпеки особисто від президента Росії Дмитра Медведєва.

Про це в п'ятницю агентству "Весь спорт" заявив тренер збірної Швеції Вольфганг Піхлер.

"Учора ми були дуже щасливі одержати SMS від містера президента", - заявив Піхлер.

"Збірна Швеції більше не боїться за свою безпеку на час перебування на змаганнях у Ханти-Мансійську. Чи маю я на увазі президента Міжнародного союзу біатлоністів Андерса Бессеберга? Ні, я маю на увазі президента Росії Дмитра Медведєва! Він надіслав SMS членові нашої збірної Маттіасу Нільссону, де пояснив, що в Росії дійсно ведеться боротьба з уживанням допінгу. Це говорить про те, що ваш президент розуміє, у якій складній ситуації виявився російський і весь світовий біатлон", - сказав тренер шведів.

"Він розуміє, як важливо боротися з уживанням заборонених препаратів, і я сподіваюся, мої російські друзі - а в мене нормальні відносини з російською командою... Я хочу ще раз підкреслити, що нічого не маю конкретно проти Росії. Я веду боротьбу з уживанням заборонених препаратів, а не проти російської збірної. Я багато років знаю Володимира Алікіна, Олександра Тихонова. Це не війна з Росією, це війна з допінгом! Мені дуже шкода, якщо росіяни цього не розуміють. Я говорив особисто з Алікіним. І сказав йому те ж саме, що і вам. Це боротьба з допінгом, а не з росіянами! Я ніколи не говорив, що за цими допінговими випадками стоїть, наприклад, сам Алікін. Але коли в одній команді з'являються шість позитивних проб у трьох чоловік на той самий препарат, напевно, можна говорити про систематичне вживання допінгу?", - зауважив Піхлер.

Як відомо, біатлоністи збірної Росії Єкатєріна Юрьєва, Альбіна Ахатова та Дмітрій Ярошенко, допінг проби яких двічі дали позитивний результат, не змогли виступити на чемпіонаті світу в Кореї й повернулися у Росію.

Тренер збірної Швеції з біатлону Вольфганг Піхлер збирався почати збір підписів спортсменів, щоб бойкотувати чемпіонат світу у Південній Кореї, у випадку якщо національна команда Росії буде допущена до змагань.