Українська правда

Українцям обіцяють за перемогу на Олімпіаді мільйон

Сергей Шемшученко — 17 грудня 2009, 14:18

Золоту медаль зимової Олімпіади у Ванкувері в Україні оцінили в мільйон гривень, срібло - у 800 тисяч, а за бронзу належить 600 тисяч.

Про це розповів тренер збірної України з біатлону Євген Колупаєв, в інтерв'ю "Газете по-киевски".

"Ми повинні привезти з Ванкувера медаль. Додатковим стимулом для нашого чемпіона або призера повинна стати і квартира, яку пообіцяли спонсори та місцева влада. Як бачите, мотивація у нас відмінна. Тим більше, що матеріальних проблем у збірній немає - все, що обіцяли Федерація та спонсори, виконується чітко", - говорить наставник.

"Найбільш ймовірні шанси поборотися за медалі українці мають в індивідуальній жіночій гонці на 15 кілометрів. Головна наша надія - Оксана Хвостенко, яка вже зараз готова добре. Чекаємо прориву на Олімпіаді і від сестер Семеренко, і від Підгрушної. Лідери чоловічої збірної - Седнєв і Дериземля - також здатні вистрілити в окремих перегонах Ванкувера. Звичайно, великі сподівання пов'язуємо з обома естафетами. Але тут багато чого буде залежати ще і від удачі".

"Знаєте, передчуття є - медалі! Думаю, до цих Ігор ми готові краще, ніж до попередньої Олімпіаді в Турині. Але гарантій вам ніхто не дасть, адже біатлон - абсолютно непередбачуваний", - каже Колупаєв.