Українська правда

Кубок світу. Українки невдало виступили в естафеті

Сергей Шемшученко — 22 січня 2011, 15:16

У суботу, 22 січня, на шостому етапі Кубку світу з біатлону в італійському Антхольці відбулася естафетна гонка у жінок.

Враховуючи непоганий виступ українок у вчорашньому спринті, а також срібло у Хохфільцені, можна було розраховувати на медалі. За перемогу поборотися було б важко, але п'єдестал не був аж таким далеким.

Першою у гонку серед українок вирушила Олена Підгрушна. Вона була серед числа лідерів до першої стрільби. Але припустилася одного промаху, використала один додатковий патрон і відкотилася у другий десяток. На другому вогневому рубежі Олені знадобилося сім патронів, щоб закрити мішені. У підсумку Підгрушна передала естафету дев'ятою.

Віта Семеренко досить упевнено розпочала, йдучи у ритмі лідерів. Але стрільбу лежачи вона дещо провалила, не зумівши закрити одну мішень, що відправило її на штрафне коло. У цей момент відстань від Росії, яка лідирувала, складала більше хвилини. Не змогла Віта впоратися і з другої стрільбою. Ще одне штрафне коло, 11 місце та +2:30.4 від росіянок.

Наступною у гонку пішла Оксана Хвостенко. Ветеран збірної України програвала у швидкості, але припустилася лише двох промахів і підняла команду у десятку. Передала естафету Оксана дев'ятою, відстаючи від третього місця майже на дві хвилини.

Усе залежало від лідера збірної Валі Семеренко. Тим більше, що норвежка та білоруска, які боролися за третю сходинку, чимало напромахувалися на першій стрільбі. Але і Валя одного разу не влучила. Щоправда, скоротила відстань до хвилини.

На жаль, на останньому вогневому рубежі всі лідери впоралися з мішенями, і надія на медалі у жіночій естафеті в Італії канула у Лету. Не змогла Семеренко втримати і сьому сходинку, пропустивши Туру Бергер...

Кубок світу з біатлону

Антхольц, Італія

6 етап

Естафета, 4х6 км

Жінки

1. Росія - 1:11:14.7 (0+6)
2. Швеція - +57.1 (0+7)
3. Німеччина - +2:20.1 (4+13)
4. Білорусь - +3:07.0 (1+11)
5. Італія - +3:37.4 (1+9)
...8. Україна - +3:50.5 (2+13)