Українська правда

Карленко: Старт оцінюю позитивно

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2011, 11:50

Жіноча збірна України має потенціал для навіть кращого виступу, ніж два місця у топ-десятці першої гонки першого етапу Кубка світу.

Про це представникам офіційного сайту Федерації біатлону України розповів головний тренер збірної Василь Карленко.

"Приємно, що ми своїм виступом порадували вболівальників. Шкода, що не зовсім вдалою вийшла кінцівка гонки для наших дівчат, але є надія, що і останній рубіж ми зможемо виправити", - сподівається він.

"У промахах, напевно, більше все-таки психології, бо вітер був для всіх однаковий і за результатами це видно: нульовий стріляниною сьогодні похвалитися не зміг ніхто. Але все ж, навіть у таких складних умовах, можна було показувати кращі результати". - вважає тренер.

За його словами, результат гонки підтвердив, що на сьогодні кращу стійкість, вмінням пристосовуватися до складних погодних умов, має Олена Підгрушна, яка посіла 5-е місце.

"Це не стало сюрпризом, оскільки вона і влітку себе добре показала в плані психологічної підготовки. Ми в міжсезоння проводити 25 дуельних стрільб, і за цими результатами вона стала кращою в команді", - розповів Карленко.

"У той же час, були і моменти невдач. Я бачив стрілянину всіх дівчат, і, наприклад, на другий лежанні Наталію Бурдигу на стрільбищі так "закрутило", що будь-який розгубився б у подібній ситуації. Можливо, варто було полежати хвилину, витримати і допустити менше промахів, але вгадати тут дуже складно", - визнав він.

"Взагалі, у всіх дівчат в плані стрільби в цій гонці є істотний резерв. Але в цілому, як головний тренер, я цей старт оцінюю позитивно, хоча абсолютно задоволеним поки бути рано. Думаю, дівчатам, на відміну від хлопців, допомогло те, що ми за півтора тижні до старту Кубка світу приїхали в Остерсунд, випробували трасу, потренувалися на снігу", - резюмував Карленко.