Українська правда

Бурдига розповіла чому обрала Україну та поділилася враженнями від сезону

Сергей Шемшученко — 10 квітня 2012, 21:55

Особливе ставлення з боку керівництва Федерації біатлону України стало головною причиною рішення росіянки Наталії Бурдиги змінити громадянство та почати виступи за нашу збірну.

Про це розповіла сама спортсменка, котра поділилася враженнями від виступів під українським прапором.

"В Україну я хотіла перейти набагато раніше. А коли дійсно у мене визріло таке рішення - вибирати не стала, подзвонила Володимиру Бринзаку і запитала: чи не потрібна їм така спортсменка? Я почула позитивну відповідь і тепер ніскільки не шкодую про своє рішення", - зізналася вона.

"Володимир Михайлович - думаючий і розуміє президент. Я до сих пір ні разу не зустрічала, щоб спортсмени могли так просто посидіти з президентом Федерації за чашкою чаю і обговорити ті чи інші питання. А ми можемо цим похвалитися! Це дійсно дуже важливо", - улесливо відізвалася про чільника ФБУ Бурдига.

Розповіла вона про дещо парадоксальну ситуацію з відмінностями у спортивній та життєвій прописках.

"Виступаю за Харків, а жити між зборами буду в Чернігові! Мені виділили кімнату на базі, де я можу спокійно потренуватися під керівництвом Оксани Хвостенко. Я вважаю, що вона зможе багато чого мені підказати і багато чому навчити! Коли є свій кут - це здорово, можна і речі залишити, і відпочити", - радіє вона.

"Вважаю, що прогрес є. Якщо раніше я займала тільки 20-е місця на етапах Кубка світу, то в цьому сезоні не раз потрапляла в 10-ку і бачила, що боротися за медалі можливо. Здавалося, що планомірно підходжу до чемпіонату світу. Але чи то пік форми минув, то чи не настав ... І виплеснутися повністю не вийшло. Ось ця незадоволеність сезоном в мені і залишилася", - наводить слова Бурдиги biathlon-ua.org.