Українська правда

Підгрушна: Коли побачила таку перевагу, то зрозуміла: Віта перемогу не віддасть

Сергей Шемшученко — 4 січня 2013, 08:37

Перемога жіночої збірної України з біатлону стала закономірним підсумком етапу Кубка світу у Оберхофі.

Про це після фінішу сказала Олена Підгрушна, повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

"Я ще перебуваю в якійсь прострації: толком емоції описати не зможу, та й не розумію, чи є вони взагалі зараз. На фініші, звичайно, радості було море. А зараз увійшла - на мені купа речей, і всі мокрі, а сама я втомлена і голодна, але в той же час - дуже задоволена. Хоча повноцінного усвідомлення досі немає", - почала спортсменка.

"Перед сьогоднішньою гонкою найбільша проблема була в тому, що напередодні цього етапу я перехворіла, і тільки кілька днів тому почала тренуватися. І толком не могла ні прискоритися, ні силове тренування провести. Тобто, якоїсь специфічної підготовки до етапу у мене не було", - зізналася вона.

"І я дуже боялася, на скільки мене сьогодні вистачить - і чи вистачить взагалі. І тому починати намагалася з деяким запасом, і, на щастя, пройти свій етап вдалося досить рівномірно - це принесло свої плоди. Ну і не можу не відзначити наших сервисменів, які просто чудово постаралися й підготували нам лижі", - визнала Підгрушна.

За її словами, вона намагалася не думати про те, наскільки щільна чи ні йде боротьба, замкнулася в собі, бо розуміла, що будь-яка помилка може погано вплинути на кінцевий результат.

"Тому я більше слухала свій організм, намагалася зрозуміти, в якому темпі далі вести гонку, щоб заздалегідь не витратити сили, тому що хвороба так легко не проходить. Ну а коли після лежання вийшла лідером - біжу і біжу собі ... Мені підказували, що випереджаю на сім, десять секунд ... Ну і добре", - радіє й досі Підгрушна.

"Прийшла на стійку - і не можу сказати, що був якийсь мандраж. Просто вітер подув сильніше, через що і стався один промах. Але закрила з шести пострілів, і потім теж просто побігла :) Знову тренери кричали, що відрив 15 секунд, а на фініші побачила, що всі 43", - згадує вона.

"Потім, коли побачила таку нашу перевагу , то зрозуміла: все - Віта вже перемогу не віддасть. Тим більше, їй трохи не вдався командний результат на Шальке, і тут вона повинна була взяти реванш. Приємно, що був час фінішувати з прапором - це теж додало масу емоцій", - закінчила Підгрушна.