Українська правда

На Тернопільщині базу біатлоністів, де тренується Підгрушна, хочуть забудувати?

Сергей Шемшученко — 2 травня 2013, 12:34

Наразі гостро постало питання про існування біатлону на Тернопільщині.

У селі Підгородне під Тернополем вже понад сорок років функціонує центр підготовки біатлоністів, який за ці роки підготував десятки чемпіонів світу та Європи.

Там займається чинна чемпіонка світу Олена Підгрушна, молоді надії національної команди Анастасія Меркушина та Дмитро Підручний, і багато інших.

Однак протягом останніх місяців земля у безпосередній близькості від бази почала виділятися під садові ділянки. А згідно Державним спортивним нормам України "Ділянки відкритих тирів для стрільби з малокаліберних гвинтівок ... слід розміщувати на відстані не менше 2 км від житлових і громадських будинків і місць масового відпочинку".

Більше того, під'їзд до виділених ділянок частково проходить по ролерній трасі, а всім українським уболівальникам пам'ятний епізод, що трапився з Іриною Варвинець восени минулого року.

За словами президента Тернопільської обласної федерації біатлону Олексія Кайди, він звертався до міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліну.

"Равіль Сафович звертався з даним питанням до Адміністрації президента України, після чого був дзвінок в обласну адміністрацію. Але, схоже, у Тернополі все сприйняли з точністю до навпаки: замість того, щоб зупинити беззаконня, процеси землевідведення були прискорені", - цитує його офіційний сайт Федерації біатлону України.