Головне

Українка Марія Пудовкіна стала чемпіонкою світу з більярду. ФОТО + ВІДЕО

07.12.2015 17:11 531 0
Українка Марія Пудовкіна стала чемпіонкою світу з більярду. ФОТО + ВІДЕО

Минулими вихідними у російському Томську відбувся планетарний більярдний форум з "Вільної піраміди".

Збірна України була представлена потужним складом і додому повертається з однією золотою нагородою, інформує сайт Спортивного комітету України.

Марія Пудовкіна переписала історію українського більярду, здобувши для титул чемпіонки світу. Вона - перша українка, яка піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани на світовій першості.

У фіналі Пудовкіна змагалася проти господарки змагань Ольги Мілованової. 19-річна Марія завершила вирішальний матч з рахунком 5:2 на свою користь.

Українка пройшла всю дистанцію турніру більш ніж впевнено, без варіантів для суперниць.

Серед чоловічої команди України найвищий результат у Павла Радіонова й Олександра Паламаря. Обидва зупинилися на стадії 1/8 фіналу.

"У фінальному матчі Марія розкрилася на всі 100%, тоді як Ольга на ці ж відсотки закрилася. В Ольги не виходило нічого, після кожної помилки вона залишала на столі шикарну позицію для продовження, а Марія, навпаки, відіграла надзвичайно потужно, часом забиваючи дивовижні кулі", - написали на "Лізі любителів більярду".

"Це явно був чемпіонат криворізької більярдистки. У сьомій партії все знову вирішувалося в останній кулі. Марія вирізала складний чужий у середину, вигравши партію 8:7 і матч 5:2", - додали на llb.su.

Відео фінального протистояння

Коментарі ()