Головне

ПФЛ! Трррр, назад!..

21.11.2016 18:05 Адміністратор Чемпіона 5731 0
ПФЛ! Трррр, назад!..

Про те, як у Хмельницькому газон стадіону Поділля вбивали трактором, ми вже писали. Але Професіональна футбольна ліга України продовжує змушувати клуби грати, як у тому відомому вислові, "за будь-яких умов". Цього разу "жертвами" стали Тепловик з Івано-Франківська та Верес з Рівного.

У матеріалі про Поділля автор цих слів розмірковував, що у клубі перестрахувалися, адже одну технічну поразку цього сезону вони вже отримали. А друга означала б дискваліфікацію клубу.

І така думка знайшла підтвердження з вуст директора стадіону Рух і тренера футбольної команди Прикарпаття Володимира Ковалюка, який у коментарі франківським ЗМІ сказав, що Тепловик просив перенести гру 20-го туру Другої ліги проти Реал Фарми на весну, але отримав категоричну відмову.

"Ми звернулися у Київ, написали листа та відіслали фото снігу, щоб гру скасували та перенесли на весну. Але нам відмовили і сказали, щоб, поки є час, розчистити поле, і гра має відбутися, інакше ми отримаємо технічну поразку", - зауважив він.

ФК Тепловик змушений був звертатися до прихильників футболу міста, щоб ті допомогли з розчищенням снігу, бо працівники стадіону, яких не так багато, самостійно б із цим не впоралися. Активісти відгукнулися та допомогли. Але світлина, на якій ще й коні допомагали, повеселила громадьскість. Є відчуття, що ще й у Європі посміються з цього...

 Так прибирають сніг з газону стадіону Рух в Івано-Франківську

Вересу пощастило менше. Через негоду клуб не встиг прибрати газон від снігу, що вилилося у гру у футбол на льоду, ніж у всім відомий простий футбол.

Рівненський клуб відразу заявив, що звертався до ПФЛ з проханням перенести зустріч 19-го туру Першої ліги із Сумами, але отримав категоричну відмову. Згодом керівництво Вереса виступило із заявою, що "13 листопада на стадіоні Колос у місті Березному був антифутбол на снігу та кризі, це було знущання над гравцями, вболівальниками та футболом загалом".

"Синоптики заздалегідь офіційно заявляли про штормове попередження, НК Верес звернувся до ПФЛ щодо переносу гри на весну. Але позитивної відповіді не отримав. Рівненщина у неділю перетворилася на Північний полюс. До Березного доїхати було складно, не те, що там грати у футбол. Втім, усе це не зупинило чиновників від футболу, які грізно наказали: грати!" - йшлося у заяві.

У клубі також дивувалися, риторично запитуючи ПФЛ: "Чому такий вибірковий підхід, панове функціонери? Чому гру місячної давнини з Нафтовиком з легкістю перенесли на весну, а цей поєдинок - ні? Чи, можливо, хтось сподівався, що клуб не встигне за лічені години організувати матч?"

А насамкінець НК Верес пообіцяв не замовчувати видимі проблеми, які заважають українському футболу вибратися з кризи, а і надалі публічно висловлювати свою позицію, називати речі своїми іменами, навіть якщо імена викарбувані на дверях високих кабінетів.

Думка автора даного матеріалу така, що прибирати сніг з газонів тракторами та конями, - не варіант. То, може, Професіональній футбольній лізі треба якось сказати "тррр, назад!" і йти назустріч клубам, коли стається негода, і клуби прохають про перенесення, а не погрожувати технічними поразками?.. Будь-який терпець, врешті-решт, може увірватися...

А так грали у Березному на Рівненщині

Нагадаємо, що Чемпіон також розмірковував, кому потрібний "обідній" футбол.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()