Головне

Кубковий форс-мажор

30.11.2016 17:05 Адміністратор Чемпіона 5055 0
Кубковий форс-мажор

Два з чотирьох поєдинків чвертьфіналу Кубку України-2016/17 не відбулися через форс-мажор, пов'язаний з погодою. Через різке похолодання газони стадіону Локомотив у Полтаві й арени Нафтовик в Охтирці стали небезпечними, у першу чергу, для гравців, які могли на ньому травмуватися.

Рішення по скасуванню матчів приймалися головними арбітрами. І тепер всі матеріали, включаючи рапорти, фото та відео, будуть направлені в КДК ФФУ, який і винесе вердикт у цій справі. Головне питання - чи будуть ці матчі переграватися, або ж господарям зарахують технічні поразки.

При цьому, провина Полтави і Нафтовика в цій ситуації також умовна. За регламентом клуби Першої ліги не зобов'язані встановлювати підігрів газону на своїх стадіонах. І саме тому Перша ліга у відпустку іде раніше клубів УПЛ, а перший матч чвертьфіналу Іллічівець і Миколаїв попросили зіграти раніше.

В УПЛ підтвердили, що за день до матчів у них була розмова з представниками команд, які робили все можливе, для їх проведення. І у Полтаві, і в Охтирці намагалися підготовати стадіони до гри, але без підігріву зробити це було практично нереально.

Президент Полтави був дуже незадоволений рішенням судді про скасування гри, зазначивши, що матч має відбуватися за будь-якої погоди. Проте, ні Динамо, ні Шахтар не випустили б своїх гравців на газон, на якому вони могли б зашкодити своєму здоров'ю.

Світлина ФК Динамо

З іншого боку, якщо розібратися, то чим мотивувалося призначення матчів Кубку на таку пізню пору? І тут або ті, хто верстав календар, не розраховували на клуби Першої ліги на цій стадії, або ж вони були впевнені у тому, що 30-го листопада в Україні стоятиме комфортна футбольна погода.

У будь-якому випадку, постраждали у цій ситуації більше за всіх команди та вболівальники. І Охтирка з Полтавою, можливо, навіть більше Динамо і Шахтаря. Бо якщо останні регулярно борються за титул, то для представників Першої ліги четвертьфінал Кубку - це можливість пограти на іншому рівні.

А тому КДК має об'єктивно розібрати цю ситуацію, дати командам переграти поєдинки і зробити все, щоб більше погодні форс-мажори не впливали на проведення футбольних матчів в Україні.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()