Головне

У Швеції розгорівся скандал через короткі спідниці латвійських чірлідерів

09.12.2016 18:29 Адміністратор Чемпіона 9851 0

Короткі спідниці латвійських дівчат, які "розігрівають" глядачів на матчах чемпіонату світу з флорболу у Ризі, стали причиною скандалу у шведських ЗМІ та соцмережах.

Наряди дівчат розкритикувала воротар збірної Швеції Еріка Юханссон, і потім обговорення цієї теми підхопили шведські інтернет-ЗМІ, повідомляє Delfi.lv.

Юханссон опублікувала фотографію з церемонії нагородження найкращого гравця матчу, після чого Міжнародна федерація флорболу відредагувала знімки. Також були внесені корективи в порядок проведення церемонії.

Пізніше Юханссон пояснила свою позицію у блозі.

"Ми знаємо, що це дуже чутлива тема у Швеції, вона викликає дискусії про те, що таке добре, і що таке погано. Припускаю, що в інших країнах реакція не така гостра, культури відрізняються, це можна зрозуміти. У світі є багато країн, у яких майже не одягнені жінки та спорт об'єднані. Мова про шоу у перервах, але я не про це. Я про церемонію нагородження. Елегантно одягнені чоловіки, майже роздягнені жінки та маркетинг. Мені здається, що майже роздягнені жінки у цей контекст не вписуються. Але це тільки моя думка", - написала вона.

В інтерв'ю шведському таблоїду Expressen вона висловилася більш різко.

"Надворі 2016 рік. Не думала, що ми можемо впасти так низько. Чесно кажучи, я була в шоці. Не розумію, яку роль там грали дві ледве одягнені жінки. Не думаю, що це вписується у спорт. Якщо організатори таким чином хотіли збільшити популярність спорту, це - неправильно", - зауважила вона.

Про скандал написало також видання SVT Nyheter. Юханссон заявила про те, що її підтримали гравці збірної Швеції та клубу IBK Dalen.

Генеральний секретар Міжнародної федерації флорболу Джон Лілеюнд заявив, що єдина скарга з приводу одягу чірлідерів надійшла від збірної Швеції.

"Якщо це єдина проблема, то з турніром все в порядку", - зазначив він.

 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()