Головне

У Федерації гімнастики США розгорівся скандал через тренерів-педофілів

17.12.2016 00:39 Адміністратор Чемпіона 4904 0

Журналісти підрахували, що за останні 20 років зазначено 368 випадків сексуальних злочинів, жертвами яких були американські гімнасти.

Про це повідомляє газета Indianapolis Star.

Дані свідчать, що у багатьох випадках керівники тренерів знали про їхні незаконні дії, але не повідомляли у поліцію через ризик зазнати збитків.

 

Ситуація ускладнюється тим, що систем, що дозволяють відстежувати тренерів, замішаних у педофілії, досі не створено, внаслідок чого людина, звільнена за сексуальні злочини, може спокійно влаштуватися на аналогічну посаду в іншому штаті, передає "РИА Новости".

Федерація гімнастики США направила на адресу газети Indianapolis Star лист, у якому глава організації Стів Пенні, зокрема, пише: "Ми вкрай засмучені тим фактом, що спортсмени піддавалися подібному протягом своєї спортивної кар'єри".

Багато жертв висловили свої почуття у зв'язку з тим, що їм довелося пережити. Одна з дівчаток, яка стала жертвою посягань свого тренера з гімнастики Джеффрі Беттмана, пише:

"Джефф був одним з найближчих мені людей, майже як батько або дід. Однак він зруйнував наші добрі стосунки, я відчувала себе відданою, використаною, і ці почуття, які заважали моєму зростанню, я не могла подолати кілька років", - цитує спортсменку газета.

Джеффрі Беттман обіймає одну зі своїх підопічних. Фото Jill Hill

У листопаді аналогічний скандал розгорівся у Великобританії, коли десятки футболістів заявили про те, що у дитинстві піддавалися сексуальному насильству з боку тренера Баррі Беннелла.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()