Головне

Зоря футбольного сепаратизму

13.02.2017 20:19 Адміністратор Чемпіона 10946 0
Зоря футбольного сепаратизму

На ініціативу головного тренера збірної України Андрія Шевченка пересунути на пару днів один із турів чемпіонату в Україні неоднозначна реакція. Більшість клубів висловили готовність піти назустріч національній команді перед відповідальною грою проти Хорватії.

Дві команди - Зірка й Олімпік - висловили нерішучість, і одна команда - категорично проти. Цією командою виявилася Зоря з Луганська, і конкретно її головний тренер Юрій Вернидуб.

"Вважаю розмови про перенесення неправильними. Якщо наш чемпіонат зараз втратив у видовищності та класі, його однак не треба перетворювати на хаос", - сказав наставник.

"Переконаний, зайві два дні не вплинуть на потенціал національної дружини, оскільки всі футболісти будуть "у накаті". А що робити клубним тренерам? Невідомо, яка наприкінці березня буде погода. Нам що, знову летіти до Туреччини на збори? Повторюся, то все неправильно. Ми прагнемо до Європи, тож чому не робимо, як у найкращих лігах континенту? Час уже", - додав Вернидуб.

Під континентом Юрій мав на увазі, вочевидь, Євразію. Цікаво, що Вернидуб рішуче відкидає зміну календаря, навіть не дізнавшись, якою саме є пропозиція. Шевченко, наскільки відомо, свою пропозицію ще не оформив, варіантів перенесення ігор є багато. Можливо, командам запропонують зіграти 1 березня, можливо 16-го, багато чого залежить від виступу Шахтаря у матчах Сельтою у Лізі Європи.

Проте Вернидуб наперед піддає все огульній критиці. І прикривається євроінтеграцією. У клубі Зоря працює "євроінтегратор" Сергій Рафаїлов, він відомий тим, що угледів прояви сексуального збочення на кожній вулиці англійського Манчестера, де Зоря грала матч групового турніру восени.

Рафаїлов - генеральний директор клубу, і днями він виступив з коментарем щодо отримання клубом грошової компенсації від УЄФА за участь своїх гравців у офіційних матчах збірних:

"Ми знаємо, що за участь футболістів у відбірній та офіційній частинах чемпіонатів Європи та світу УЄФА виплачує клубам компенсацію. Як вони її нараховують, вони перед нами не звітують. Тобто, ми чекали певну суму, проте не знали, якою вона буде. Замало це чи забагато? Грошей багато не буває, тим більше у футболі, і тим більше у такий сутужний час", - пояснив він.

Юрій Вернидуб. Світлина ФК Зоря

А тепер проаналізуємо, кого викликали на збори збірної команди останнім часом? Едуарда Соболя, Олександра Караваєва, Микиту Шевченка, Івана Петряка, гравців, орендованих Зорею у Шахтаря. При цьому сам клуб Шахтар і головний тренер Фонсека з розумінням ставляться до проблем збірної команди, і своє рішення висловлять після того, як завершаться поєдинки Ліги Європи у лютому, і стане відомим розклад матчів на березень. Зрозуміла позиція.

А от чого прагне Зоря? Директор клубу, що відкрито зневажає все західне, чекає від УЄФА якомога більше грошей за гравців, яких його клуб делегує у збірну, хоч гравці ці й належать іншим. А головний тренер, який пишається своєю проукраїнською позицією, заздалегідь відкидає будь-які поступки збірній команді, яка потребує більше часу на підготовку перед відповідальною офіційною грою.

ФФУ уже заявила, що ламати через коліно нікого не стануть, потрібна згода сторін, хоча змусити перенести тур клуби Прем’єр-ліга та ФФУ взмозі. Можливо, суть у тому, що з нинішньої Зорі і викликати нікого? Шевченко може стати хіба одним із дублерів П’ятова, Соболь дискваліфікований, і участі у грі проти Хорватії не візьме, Караваєв уже виступає у Туреччині. Залишається Петряк, на чию позицію конкурентів чимало.

Отже, клуб своєю агресивною позицією хоче прикрити неуспішність підготовки власних гравців, у разі, якщо у переліку викликаних до лав збірної із Зорі нікого не виявиться. А Вернидуб і Рафаїлов тим часом грають ролі сценічних персонажів Тарапуньку та Штепселя, один весело суперечить іншому, і обидва, разом посміхаючись, акомпанують собі на гармошці.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()