Головне

Top-десять цитат Світоліної після перемоги на турнірі WTA у Римі

23.05.2017 17:42 Адміністратор Чемпіона 6618 0
Top-десять цитат Світоліної після перемоги на турнірі WTA у Римі

Еліна Світоліна здобула перемогу над Сімоною Халеп у вирішальному матчі турніру серії WTA у Римі. Це вже четвертий титул українки у цьому році. Раніше вона здобула перемоги на Тайвані, у Дубаї та Стамбулі.

Після цієї перемоги Світоліна піднялася на шосту сходинку у рейтингу WTA, встановивши новий рекорд України.

Вашій увазі огляд коментарів українки за підсумками виступу в Італії:

- Мене дуже тішить, як цього тижня я змогла впоратися з тиском, особливо, враховуючи, наскільки важким для мене видався цей турнір. Думаю, найважчими виявилися тайбрейки проти Алізе Корне (13:11) і Кароліни Плішкової (11:9). У фіналі я просто намагалася боротися, залишатися у грі, і таким чином віддавати всі свої сили.

- Чи був сьогодні найкращий день в моїй кар'єрі? Один з таких днів. Також фінал у Дубаї. Тоді все також було по-особливому, тому що я вперше дісталася до top-десятки та ще й виграла титул. Вперше у моїй кар'єрі я стала чемпіонкою такого престижного турніру. Також, Олімпіада [в 1/8 фіналу обіграла Серену Вільямс]. Так, це була б моя top-трійка.

- Я завжди намагаюся взяти щось від кожного тренера або консультанта, з яким працюю, мені хочеться почути їхню думку. Наприклад, я можу запитати свого тренера з фітнесу, що він думає про мою гру. Він не так багато знає про сам теніс, але мені цікаво отримувати поради від тих людей, яких я поважаю. Іноді я чую якісь дивні речі, але це особиста думка кожного. Я не беру до уваги абсолютно все, що мені говорять. Я намагаюся слухати та потім вирішувати, чи правда це. У всіх своя точка зору, а я намагаюся знаходити те, що краще для мене.

- Я вважаю себе щасливою людиною. Не тільки тому, що вдача була на моєму боці під час цього турніру. Ми всі працюємо кожен день і чекаємо, що для кожного з нас настане такий день і така година, коли зірки зійдуться. Так, удача також причетна до мого успіху, але сьогодні я повинна була показати, що хочу виграти та готова перемагати.

- Це мій другий титул на турнірах Premier-5, але це зовсім інший досвід. І в Дубаї, і в Римі проводяться великі турніри. Якщо сьогодні мені потрібно було просто залишатися у грі, зберігати позитивний настрій, то в Еміратах була абсолютно інша історія, я була як у пеклі, я вас запевняю. Перед початком матчу на стадіоні оголосили, що для мене на кону 10-е місце у рейтингу. У мене була така реакція, мовляв, я знаю, я це вже і так знаю. Так, для мене це був особливий турнір. Перемога у Римі також багато значить, особливо для впевненості у своїх силах на грунтових кортах.

 

- Нарешті у мене буде кілька днів відпочинку. Після закінчення турніру завжди настає велике полегшення, а якщо ти виграв, то це полегшення ще більше. Моя команда благала мене повернутися додому, тому що вони теж дуже втомилися. Далі я вирушаю у Париж. Кілька днів я буду розслаблятися, відпочину з друзями та постараюся відновити сили, щоб бути готовою до першого матчу на Ролан Гаррос.

- Що робить мене українкою? По-перше, я великий фанат української кухні. Вам потрібно спробувати борщ, це такий суп. Всі страви, які у нас готують, ще трохи російську кухню, наприклад, пельмені, - це все дуже смачно. У нас велика різноманітність у їжі. Мені подобається повертатися в Україну та виступати перед рідними вболівальниками. Наприклад, на Кубку Федерації у Харкові я не очікувала, щоб буде так багато глядачів. Це справді була велика подія для всіх. Мене дуже вразила атмосфера на домашньому корті, раніше я такого ніколи не переживала. Ще українці ніколи не здаються, ніколи не відмовляються від своєї мрії, залишаються сильними та продовжують боротися. Думаю, я також показувала це багато разів. Українцям багато речей не даються просто так. Навіть, якщо ти дуже хороший у чомусь, доводиться працювати у три-чотири рази більше, тому що в інших країнах люди можуть отримати те ж саме легше або безкоштовно. Нам потрібно викладатися на 300%. У мене такий же настрій.

 

- Мої татуювання? Одне з них - це індійський символ "Ом". У мене є татуювання "Carpe Diem", яке, на жаль, вирішило покинути моє тіло і потроху пропадає (сміється). Вона означає "Лови момент".

- Я думаю, що це добре, що ЗМІ приділяють увагу багатьом гравцям. У top-5, top-10 є тенісистки, які вже багато років виступають стабільно. Мені не здається, що всі повинні фокусуватися тільки на одній-двох-трьох тенісистка, потрібно дивитися ширше, адже ті дівчата, які пробилися у top-10 або у top-20, вони теж показують досить хороші результати. Так що я згодна, що увага з боку преси має бути. Чи буду це я? Для мене це частина роботи, яку ти робиш, якщо знаходишся високо в рейтингу, це така ж частина тенісу, і вона мені подобається.

- Сподіваюся, одного разу я буду в одному ряду з такими ж спортсменами як боксери брати Клички для України. Зараз я ще дуже далека від цього, хоча б тому, що один з них є мером Києва. Він у всіх на виду та чує багато критики на свою адресу, не думаю, що я хотіла б піти тим самим шляхом (сміється). Це завжди особливий момент, коли я зустрічаю українців, які щось зробили для своєї країни. Багато спортсменів з України змінюють громадянство та виступають за Росію, Казахстан, за інші країни, тому що не хочуть переживати труднощі, у них немає грошей або з інших причин. Тому я дуже пишаюся тими спортсменами, які продовжують представляти Україну, оскільки я знаю, через що вони проходять, і що у них немає можливостей тренуватися у хороших умовах. Для мене багато значить, що я одна з таких спортсменок. Пишаюся, що я українка, пишаюся, що виступаю за свою країну.

btu.org.ua за матеріалами WTA, ASAP Sports

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()