Українська правда

Кличко: "Я знаходжусь у чудовій формі"

Сергей Шемшученко — 8 вересня 2008, 11:41

Після того, як було офіційно оголошено про підписання контракту на титульний поєдинок почесного чемпіона світу за версією WBC у суперважкій вазі Віталія Кличко проти нині чинного володаря поясу цієї організації Семюеля Пітера, український боксер розповів як проходить його підготовка до майбутнього бою, - повідомляє allboxing.ru

- Як я і говорив раніше, остання фаза підготовки пройде ближче до місця проведення поєдинку, - повідомив Віталій. - І зараз я знаходжуся у тренувальному таборі в Австрії, де проходитимуть спаринг-сесії. Це обумовлено тим, що у Києві, на превеликий жаль, немає необхідних умов для оптимальної повноцінної підготовки до даного бою. Але моя відсутність зовсім не означає, що я не з'являюсь у столиці. На вихідні я обов'язково прилітаю сюди, щоб контролювати справи особисто - як в бізнесі, так і в політиці.

- Я вже визначився зі спаринг-партнерами, але імен називати не буду, - продовжив Кличко. - Від цих хлопців, які допомагають мені у підготовці, залежить дуже багато, і всі карти перед боєм я відкривати не збираюся. З ким я спарингував, зможете дізнатися лише в кінці періоду підготовки.

Семюель Пітер неодноразово спізнювався на прес-конференції, присвячені майбутньому поєдинку: у Нью-Йорку - на цілу годину, у Берліні - хвилин на 20 і Віталій прокоментував ці випадки:

- Вважаю, нічого страшного не відбулося. Точність, як кажуть, ввічливість королів. Тому те, що він постійно спізнюється, можна списати на неввічливість. Принаймні, від такого його відношення у мене "корона" не впала, а ось більше сотні журналістів зі всіляких видань, які зібралися, залишилися не в захваті від такої "пунктуальності" Пітера.

- Можу привести масу прикладів, коли спортсмени не те що після 3-річного — хочу підкреслити, що я був відсутній не чотири, а три роки, — а і після 10-річної перерви виходили в ринг і перемагали. Я знаходжусь у чудовій формі і твердо упевнений, що для цього поєдинку мені не потрібні бої-розминки, — підкреслив боксер.