Українська правда

Віталій Кличко: Пітер має унікальний шанс перевірити силу ударів обох Кличків на собі

Сергей Шемшученко — 15 вересня 2008, 11:42

Почесний чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко розповів про підготовку до майбутнього поєдинку з чемпіоном світу за версією WBC Нігерією Семюелом Пітером, який відбудеться 11 жовтня в німецькому Берліні.

"На переправі коней не міняють, тому мені допомагає тренер, з яким я вже 12 років. Здунек для мене - батько у професійному боксі. Ми навіть жартуємо, що Фріц знає моє тіло краще, ніж моя дружина".

Про вибір місця табору Кличка говорить так: "У гірському повітрі мала концентрація кисню, тому організм працює в умовах ще більшого навантаження".

Графік у боксера такий: о шостій ранку підйом, потім спортзал, крос або басейн. А вже потім - саме тренування. Також боксер регулярно переглядає відео боїв Пітера.

"На якісь особисті справи часу залишається дуже мало, - зізнається Віталій. - Щодо побалувати себе, то хіба що увечері у п'ятницю я дозволяю собі небагато відійти від звичного меню і замовляю цікаву місцеву страву - солодку яєчню по-тірольськи".

Кажучи про значення майбутнього бою 11 жовтня в Берліні, Віталій ніскільки його не применшує: "Для мене цей бій дуже важливий. Він стане одним з найзначиміших в світовому боксі, його транслюватимуть більш ніж в ста країнах світу. А у Сема Пітера буде унікальний шанс перевірити на собі, у кого сильніше удар - у мене або у мого брата Володимира".

Цікаво, що в жорсткому графіку тренувань Кличка знаходить час і на навчання. У вересні Віталій поступив у Національну Академію державного управління при президентові України. Отже високо в горах його можна застати і за підручниками."Ось якраз зараз перечитую Конституцію України. Для майбутніх заліків деякі її пункти треба знати досконало", - цитує Кличка-старшого газета "Сегодня".