Українська правда

Бій Котельника із Салітою ще може відбутися

Сергей Шемшученко — 29 вересня 2008, 10:19

Стверджувати, що Андрій Котельник не захищатиме свій титул чемпіона світу за версією WBA в першій напівсередній вазі проти Дмитра Саліти, передчасно. Про це заявив сам український боксер. Нагадаємо, його бій проти Саліти повинен був відбутися 8 листопада в "Медісон Сквер Гарден" (Нью-Йорк) перед поєдинком Джо Кальзаге та Роя Джонса.

Але 13 вересня у Львові Котельник захистив свій титул у бою проти японця Кімури ціною травми ребра. Після цього пройшла інформація, що його бій проти Саліти не відбудеться. "Так, у мене є травма, але ще дуже рано говорити про те, що бою проти Саліти не буде, - прояснив ситуацію Андрій. - У середу я пройду повне медичне обстеження, яке покаже стан мого травмованого ребра. Після цього буде прийняте остаточне рішення".

Саліта тим часом вже встиг звинуватити українця в ухилянні від бою. Одесит, що нині проживає в Брукліні (Нью-Йорк) за прізвиськом "Зірка Давида", заявив, що відмова Котельника від зустрічі з ним викликана невпевненістю Андрія в результаті майбутнього поєдинку. Але Котельник відповів: "У Саліти хороше резюме боїв (28 перемог, 0 поразок), але це далеко не все. У нього були бої, в яких йому допомогли судді. Я вважаю себе кращим боксером у цій ваговій категорії, і він не представляє небезпеки для мене. Я впевнений в тому, що переможу його".

www.gpu.ua