Українська правда

Кінг хоче організувати бій Володимира Кличка і Семюела Пітера у Нігерії

Сергей Шемшученко — 11 жовтня 2008, 12:33

Сопромоутер чемпіона WBC у надважкій вазі Семюела Пітера Дон Кінг упевнений в тому, що 11 вересня в Берліні його підопічний нокаутує почесного чемпіона цієї організації Віталія Кличка, а потім візьме реванш за поразку 2005 року від його молодшого брата, володаря титулів IBF і WBO Володимира Кличка і стане абсолютним чемпіоном світу.

"Я думаю, що Семюел Пітер нокаутує Віталія Кличка - заявив Кінг. - І після того, як він нокаутує Віталія Кличка, він повинен узяти реванш за ту поразку від Володимира, коли він був ще новачком. Просто він зустрівся з Володимиром трохи раніше, ніж треба було. Отже зараз у нього є шанс сквитати ту поразку, після того, як він переможе Віталія".

Кінг оцінив і сьогоднішній бій між Пітером і Кличком-старшим:

"Віталій може ударити, і Віталій володіє великою мужністю. Це буде видатний бій. Семюел Пітер заявить про себе, як про без п'яти хвилин абсолютного чемпіона світу, бо відразу ж після цього бою він має намір зустрітися з Володимиром. Він просто хоче перемогти обох Кличків".

За словами Кінга, він хоче організувати поєдинок між Пітером і Володимиром Кличком на батьківщині Пітера в Нігерії, і вже планує провести відповідні переговори з нігерійською владою.

"Президент Нігерії Умару Яр-Адуа і всі нігерійські губернатори направили до Німеччини свої делегації, і всі вони будуть тут, біля рингу, і я сподіваюся, що ми зможемо провести поєдинок Володимира і Семюела в Нігерії. Я хочу ще раз повернутися в Африку" - заявив Дон Кінг, який в 1974 році організував чемпіонський поєдинок між Мохамедом Алі і Джорджем Форманом у столиці Заїру Кіншасі.

allboxing.ru