Українська правда

Льюіс: "Брати Клички повинні зустрітися на ринзі"

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2009, 09:57

Колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі Леннокс Льюіс вважає, що брати Клички, які на двох володіють чемпіонськими титулами за трьома основними версіями, повинні виявити найсильнішого суперважкоатлета світу в очному поєдинку.

"Я думаю, що вони повинні зустрітися на ринзі, - цитує Льюіса Fanhouse.com. - Подивіться на Серену і Венус Вїльямс у тенісі. Вони одні з найкращих. І що б було, якби вони сказали: "Ми ніколи не гратимемо один проти одного"? Бокс - це контактний і жорстокий спорт.

Я думаю, це погано для боксу, тому що у братів є монополія на декілька поясів, і все одно ніхто не знає, хто найсильніший в суперважкій вазі. У нашому спорті всі хочуть знати, хто цар гори. Ми не хочемо знати, що "двоє братів володіють титулами". Ми хочемо знати, хто з двох братів сильніше", - заявив Льюіс.

За його словами, він не погодився на бій-реванш з Віталієм Кличком тому, що це йому було нецікаво. Британець також згадав першу його зустріч з українцем на рингу.

"Після бою з Майком Тайсоном я рік не виступав, і хотів повернутися на ринг в бою проти Кірка Джонсона, - сказал Льюіс. - Я готувався до Джонсона, але цей бій мав стати для мене "розминкою" перед поєдинком проти Кличка, з яким я повинен був зустрітися у кінці року (Джонсон отримав травму і відмовився від бою з Льюісом - прим.ред.).

Я погодився на бій з Кличко за десять днів до його початку. Я провів всього один спаринг з високорослим боксером, і він продовжувався всього п'ять раундів. Клички насправді тренувався для бою зі мною.

У поєдинку проти нього я не намагався перебоксувати його, я намагався нокаутувати його. Я хотів "роздавити" суперника, який був більше мене, і хотів подивитися, хто з нас крутіше. Визнаю, у перших двох раундах він був кращий, але потім я взяв бій у свої руки. Я вів справу до нокауту. Це була битва двох гладіаторів.

Після цього бою я зрозумів, що в своїй гіршій формі я можу перемогти Кличка, отже, зможу перемогти його і в кращій формі. Тому у мене не було ніякого бажання зустрічатися з ним ще раз. Настав час піти з боксу. Крім того, він не говорив нічого про те, що він хоче з'їсти моїх дітей і інше, тому я міг піти", - заявив Льюіс.

allboxing.ru