Українська правда

Кримінальну справу по Валуєву не закрили

Сергей Шемшученко — 2 жовтня 2009, 08:21

Справу про побиття Ніколаєм Валуєвим охоронця петербурзького спорткомплексу Юрія Сєргєєва не стали закривати.

Таке рішення прийняв Калінінський районний суд Петербурга, відклавши розгляд клопотання чемпіона WBA в надважкій вазі Ніколая Валуєва до 28 жовтня.

Нагадаємо, росіянин хоче припинити кримінальну справу про побиття ним охоронця у січні 2006 року, повідомляє РІА "Новости".

У серпні 2009 року Валуєв звернувся з клопотанням до Калінінського районного суду з проханням припинити справу через закінчення терміну давності. Адвокат Валуєва уточнює, що в порушення клопотання про припинення справи Валуєв як і раніше не визнає своєї провини. Після закриття справи боксер має виплатити охоронцю компенсацію в 100 тисяч рублів - цю суму визначило рішення мирового суду.

Результати експертизи Сєргєєва підтвердили, що у потерпілого були переломи трьох ребер. При цьому, як пояснив адвокат Сєргєєва, дослідження підтвердило, що переломи могли з'явитися в день конфлікту.

Адвокат зазначив, що не заперечує проти закриття справи за статтею 115 КК РФ (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю на ґрунті неприязних відносин), але заявив про необхідність передати його в органи слідства для порушення нової справи за фактом заподіяння середньої шкоди здоров'ю (частина 2 статті 112 КК РФ), строк давності по якій складає п'ять років, а максимальне покарання - до п'яти років позбавлення волі.