Українська правда

Шафер: Бій Кличко-Хей поставить рекорд прибутковості

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2009, 10:51

Можливий поєдинок між чемпіонами світу в надважкій вазі британцем Девідом Хеєм і українцем Віталієм Кличком може побити рекорд з прибутку і стати найприбутковішою подією в історії професійного боксу.

Таку впевненість висловив американський промоутер, виконавчий директор компанії "Golden Boy Promotions" Річард Шафер в інтерв'ю британській "Гардіан", повідомляє Укрінформ.

Як сказав Шафер, Хей в цьому поєдинку заробить більше, ніж будь-хто з часів Люіса, який завершив кар'єру в 2003 році.

"Я думаю, що бій Хей - Кличко може стати однією з найбільших подій у професійному боксі за всю історію. Наразі найприбутковішим є бій Оксара Де Ла Хойі з Флойдом Мейуезером, який приніс в загальній складності близько 150 млн. доларів доходів. Поєдинок Хей - Кличко, поза сумнівом, повторить ці цифри, якщо не перевищить", - сказав він

"І це тільки початок, - продовжив Шефер. - Ми так довго чекали видовищного боксера-чемпіона світу в надважкій вазі. Останнім таким був Мохаммед Алі багато-багато років тому".

За неофіційними даними, перемога над росіянином Ніколаєм Валуєвим принесла британцю близько 5 млн. фунтів стерлінгів, а на телеканалі "Sky sports" трансляцію поєдинку придбали близько 1 млн. глядачів.