Українська правда

Титулований український боксер переходить в збірну Азербайджану

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2009, 13:19

21-річний хмельницький боксер Дмитро Смагула, який довгий час захищав кольори збірної України, у наступному році виступатиме під прапором Азербайджану.

За словами боксера, там йому запропонували хороші умови для тренувань. Крім того, Смагула сподівається потрапити на Олімпійські ігри 2012.

"На жаль, у Хмельницькому, де я тренуюся вже 12 років, несприятливі умови для тренувань. Невеликий зал, душові кабінки в жахливому стані. А в Азербайджані, куди мене запросили, все по-іншому. Сучасний палац спорту, у якому тренуються представники 24 видів спорту, басейн, сауна, тренажери, велика кількість спаринг-партнерів. Крім того, азербайджанці запропонували і хороші фінансові умови", - розповів Дмитро кореспонденту "Чемпіона".

"До того ж у збірній України дуже висока конкуренція за місце в основі. А в Азербайджані боксери не такі технічні, як українці. Тож сподіваюся, що потраплю на Олімпійські ігри 2012 в Лондоні", - каже Дмитро.

Дмитро Смагула - багаторазовий чемпіон України і бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів. Чемпіон України 2008 серед дорослих у ваговій категорії до 81 кг. Бронзовий призер першості України 2009. Триразовий володар Кубку України. Призер кількох міжнародних турнірів.

Слід відзначити, що це вже не перший випадок, коли українці переходять у збірну Азербайджану. Найвідоміший приклад - львівська борчиня Марія Стаднік, яка у складі Азербайджану стала чемпіонкою світу, Європи, та бронзовою призеркою Пекінської Олімпіади.