Українська правда

Помер найстаріший професійний боксер світу

Сергей Шемшученко — 15 січня 2010, 09:23

У Нью-Йорку у віці 104 років помер Джо Роллін, що був, мабуть, найстаршим професійним боксером у світі.

12 січня Джо Роллін потрапив під автомобіль переходячи дорогу, а пізніше помер у лікарні від отриманих травм.

Найбільшу популярність Роллін здобув як ярмарковий силач (в 20-ті і 30-і роки його називали найсильнішою людиною світу - при власній вазі близько 60 кілограм він одного разу підняв на плечах карусель з чотирнадцятьма людьми - 1452 кілограм), 20-і роки минулого століття він провів близько 100 поєдинків на професійному рингу.

Як говорив сам Роллін, він переважно боксував на складах - в несанкціонованих шоу, що проводилися в тих штатах США, де бокс був заборонений. Оскільки Джо Роллін завжди відзначався великою фізичною силою, він часто боксував із суперниками, які переважали його у вазі на 20 і більше кілограмів.

"Я був хорошим боксером і відмінно тримав удар", - згадував Роллін. - "Коли мене били в щелепу, я навіть оком не кліпав. Мене неможливо було нокаутувати. Якщо ми входили у клінч, ніхто не міг мене зрушити, настільки я був сильний".

За своє життя Роллін встиг попрацювати портовим вантажником, побувати на війні (де був поранений і отримав кілька нагород), попрацювати асистентом славетного фокусника Гаррі Гудіні і охоронцем кіноактриси Грети Гарбо, передає Allboxing.Ru.

Роллін все життя дотримувався вегетаріанської дієти, плавав у холодній воді і до останніх днів життя підтримував спортивну форму й міг зігнути двома пальцями 25-центову монету.