Українська правда

Команда Кампільо оскаржить бій з Шуменовим

Сергей Шемшученко — 30 січня 2010, 20:30

Команда іспанця Габріеля Кампільо збирається оскаржити рішення суддів у поєдинку за титул чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBA проти казаха Бейбута Шуменова.

Про це заявив Семпсон Левковіч, промоутер екс-чемпіона, повідомляє BoxingScene.

"Я вимагаю повного розслідування щодо судді, що виставив рахунок 117-111 на користь Шуменова. Це була ще одна карикатура на суддівство. Цей суддя заплямував бокс і всіх суддів штату Невади. Він ніколи не повинен повернутися до суддівства. Він або сліпий, або куплений. Кіт Кізер є одним з найкращих вповноважених Атлетичної комісії штату Невада, і він ніколи не дозволить, щоб ця людина судила знову", - сказав промоутер.

"Я вимагатиму від WBA переглянути відеозапис бою і попрошу призначення матчу-реваншу. Через таке суддівство псується думка про бокс. Подібні інциденти траплялися в бою з Серхіо Мартінесом, коли рефері зупинив бій, дорахував до десяти, а потім дозволив продовжити, в поєдинку Хоана Гузмана з Алі Фунекою, коли Фунека явно виграв бій. Таких суддів повинні штрафувати. У понеділок вранці WBA отримає мій протест", - сказав Левковіч.