Українська правда

Алі піде на експериментальне лікування хвороби Паркінсона

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2010, 15:44

Легендарний боксер-важкоатлет 68-річний Мохаммед Алі хоче пройти експериментальний курс лікування від хвороби Паркінсона в Ізраїлі.

Про це повідомляє championat.ru з посиланням на газету "Маарів".

Напередодні ізраїльська біотехнологічна компанія Brainstorm, що розробляє спосіб лікування цієї хвороби за допомогою стовбурових клітин, оголосила про те, що переходить до випробувань своєї методики на людях.

Протягом експерименту методика буде випробувана на пацієнтах, які страждають м'язовою атрофією (ALS), хворобою Паркінсона, розсіяним склерозом і хворобою Хантінгтона. Відразу після цього оголошення дочка знаменитого боксера Рашида Алі зв'язалася з власниками компанії Brainstorm і попросила зарезервувати місце для її батька в експериментальній групі.

Очікується, що випробування препарату на пацієнтах почнуться протягом найближчих півтора років.

Дослідження проводяться на базі університетської лікарні "Адаса Ейн-Керем" в Єрусалимі. У першу експериментальну групу увійдуть 26 осіб, які страждають м'язовою атрофією в останній стадії. Раніше компанія повідомила про успішне закінчення випробувань методики на лабораторних мишах. Варто зазначити, що після цього акції компанії виросли в ціні приблизно на 500%.