Українська правда

Сосновський: Кличко-молодший серйозно додав у своїх можливостях

Сергей Шемшученко — 25 березня 2010, 09:58

Володимир Кличко дуже серйозно додав у своїх можливостях.

Про це заявив головний тренер національної збірної України з боксу Дмитро Сосновський, коментуючи бій українця проти Едді Чемберса.

"Володимир боксував потужно та змістовно. Навіть не віриться, що це був його перший поєдинок після травми. Володя повністю переграв Чемберса, хоч американець вважається досить сильним боксером", - сказав Сосновський.

"Пригадується бій між українцем Олександром Дмитренком та Едді Чемберсом. Дивлячись той поєдинок, я зробив багато висновків стосовно американця і вже тоді зрозумів, що він далеко піде. До його позитивних якостей можу віднести швидкість та техніку. Він чудово відчуває ринг та суперника, доволі непогано ухиляється від ударів, вміло працює корпусом", - додав фахівець.

На його думку, якщо скласти усе вище перераховане докупи, то вийде доволі непростий суперник.

"Як на мене Кличко-молодший дуже серйозно "додав" у своїх можливостях. Робота з Емануелем Стюардом дала йому багато нового. На сьогоднішній день у світовому боксі в нього не має конкурентів. Хіба що Віталій Кличко", - переконаний тренер.

За словами Соновського, нокаут на останніх секундах 12 раунду не був несподіваним, адже всі попередні удари Кличка не минули безслідно.

"Звичайно, за 10 секунд до гонгу практично всі думали, що результат вирішиться за суддівськими записками. Але підказки Стюарда серйозно вплинули на бій. Тренер весь час говорив Володі частіше бити лівим боковим, саме цей удар і приніс українцеві дострокову перемогу", - розповів наставник збірної.

"На телевізійному повторі точно не було видно куди влучив Володя, в ніс, щелепу чи ще кудись. Мені знайомі, які були безпосередньо біля рингу, сказали що удар потрапив у скроню", - Сосновський.

Тренер також додав, що Девід Хей є цікавішим суперником для Кличка ніж Алєксандр Повєткін.

"Але, на мою думку, Девід буде всіляко ухилятися і знаходити відмовки аби тільки не зустрітися з кимось з братів Кличків", - сказав Сосновський у коментарі сайту ФБУ.

20 березня в Дюссельдорфі (Німеччина) Володимир Кличко у поєдинку проти американця Енді Чемберса захистив титули чемпіона світу за версіями IBF, IBO, WBO.