Українська правда

Екс-тренер Сосновскі: Всі вважали, що Альберту нема чого робити на професійному рингу

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 11:18

Майбутній суперник Віталія Кличка - поляк Альберт Сосновскі раніше мав суттєві проблеми з технікою.

Про це розповів заслужений тренер України з боксу Любомир Паламар, який тренував Сосновскі упродовж чотирьох років, в інтерв'ю "Блику".

"Альберт програв Куку 17 березня 2001 у Будапешті нокаутом в 9-му раунді. На кону того поєдинку стояв титул чемпіона світу серед юніорів за версією WBC. Після цього з Сосновскі не хотів працювати жоден наставник - всі вважали, що йому вже нема чого робити на професійному рингу. Говорили, що Альберт упав і більше не підніметься. Тому ми з ним почали роботу фактично з нуля.

Я йому поставив школу - Альберт взагалі не вмів боксувати проти шульги. Плюс техніка удару у нього кульгала. Але Сосновскі був дуже вольовим і здібним учнем. Він швидко вчився. До речі, на спаринги ми нерідко запрошували українських боксерів", - згадує Паламар.

Втім, у 2004 році тренер припинив спіпрацю з командою поляка.

"Його промоутер поляк Кшиштоф Збарскі намагався заощадити на зарплаті тренера. Я працював з Альбертом тільки під час підготовки до боїв - приїжджав на місяць-другий. Мені платили близько 300-400 доларів на місяць.

А коли я підняв питання про підвищення зарплати, Збарскі вважав за краще найняти іншого наставника, який був згоден працювати за ці ж гроші. Сосновскі в тій ситуації нічого не вирішував. А мені якраз надійшла пропозиція з Ірану, і я поїхав до Азії. Потім повернувся до рідного Cтрий. Зараз мій тренерський досвід не затребуваний. Сумно", - підсумував Любомир Паламар.