Українська правда

Кримінальну справу проти Валуєва повернули у виробництво

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2010, 10:17

Кримінальну справу проти відомого російського боксера Ніколая Валуєва знову повернулося у виробництво.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс", у минулий понеділок адвокат Валуєва Сергій Соломон заявив про припинення виробництва кримінальної справи стосовно його підзахисного Калінінським РУВС Санкт-Петербурга.

Проте управління з організації дізнання ГУВС Петербургу і Ленінградської області не затвердив постанову Калінінського РУВД.

"Рішення обґрунтовано необхідністю повторного опитування потерпілого. Справу повернуто до відділу дізнання Калінінського РУВД", - розповів співрозмовник агентства.

Нагадаємо, що Валуєв звинувачувався в побитті охоронця спорткомплексу. Інцидент між боксером і охоронцем стався в січні 2006 року. Тоді дружина спортсмена привезла сина на тренування і припаркувала автомобіль біля Палацу спорту в недозволеному місці, з приводу чого охоронець зробив їй зауваження.

За кілька хвилин до дружини приїхав Валуєв і, за словами охоронця, накинувся на нього і став бити по голові. Після інциденту 60-річний чоловік був госпіталізований.

У січні 2008 року мировий суддя визнав боксера винним і засудив його до штрафу. Восени того ж року райсуд звільнив Валуєва від покарання у зв'язку із закінченням терміну давності.

Однак кілька місяців потому міський суд Петербурга задовольнив касаційну скаргу і повернув справу на повторний розгляд. За його підсумками Калінінський районний суд перекваліфікував дії Валуєва і запропонував органам дізнання порушити кримінальну справу за іншою статтею КК РФ.