Українська правда

Льюіс: Якби я був мамою Кличків, то дозволив би їм битися між собою

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2010, 19:22

Брати Клички не демонструють видовищних поєдинків.

Так вважає екс-чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Ленокс Льюіс, повідомляє fightnews.ru

"Зараз у важкій вазі інша ера. Люди розчаровані. Закінчилася ера Майка Тайсона, коли люди приходили подивитися на брутальні нокаути і отримували це видовище. Чому ера Тайсона? Я все-таки більше "технар". Зараз у цій вазі правлять боксери зі Східної Європи з аматорською кар'єрою, які все життя боксують перед європейською публікою і їх знають тільки там.

Брати Клички - вони добрі "технарі", але не нокаутери. У ринзі вони вимотують опонентів, раунду, отак, до десятого, суддя зупиняє бій, але мало хто хоче це бачити. Публіка не хоче бачити двох хлопців, які фехтують в рингу - це не розвага, вона хоче бачити нокаути. І, особливо, якщо в тобі під два метри зросту.

Публіка хоче бачити важкі удари, війни, які були в епоху Леннокса Льюїса, Майка Тайсона, Евандера Холіфілда. Зараз же ми маємо двох братів, що поділяють пояси... Публіці неясно хто сильніший, хто кращий...

Якщо б я був їхньою мамою, я дозволив би їм цей поєдинок і, також, якщо б я був у аналогічній ситуації, я б бився зі своїм братом. Так, що, якщо бокс живий, хтось спуститься з того вулкана, що я говорив, і вирішить проблему двовладдя в надважкій вазі", - каже Льюіс.