Українська правда

На двобої із Сосновські Кличко може заробити 20 млн. доларів

Сергей Шемшученко — 1 травня 2010, 10:26

Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко заробить на своєму двобої з Альбертом Сосновські близько 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані статистичного центру теле-і радіомовлення.

Основний дохід складуть продажі трансляцій на офіційному сайті українських братів, де перегляд двобою буде проводитися за системою Pay-per-view (заплати й дивися). Вартість перегляду для однієї людини складе $19,95.

"Кличко досить популярний не тільки на території України чи Росії, але й у багатьох країнах закордону, - розповів фахівець статистичного центру.

"За нашими оцінками, подивитися трансляцію саме на офіційному сайті може зібратися близько мільйона людей, головне, щоб сервер витримав таке навантаження. Зараз уже навіть у країнах СНД готові платити за видовище. У великих містах люди готові віддавати свої гроші. Таким чином, тільки із трансляції на своєму сайті Віталій може заробити близько 20 мільйонів.

Технологія онлайн-трансляцій на офіційному сайті братів Кличків була введена перед боєм Володимира з Едді Чемберсом. Тоді подивитися двобій зібралося близько 200 тис. чоловік. У свою чергу Віталій може розраховувати на набагато більшу аудиторію, як чемпіон із найбльш престижної з версії.