Українська правда

Кличко-молодший хоче встигнути перемогти і Хея, і Повєткіна

Сергей Шемшученко — 5 травня 2010, 13:37

Об'єднавчий бій двох чемпіонів світу - Володимира Кличка (IBF / WBO / IBO) і Девіда Хея (WBA) - може відбутися у вересні-жовтні.

В цьому разі до кінця року українець встигне провести поєдинок з росіянином Алєксандром Повєткіним, повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на словами самого Кличка-молодшого.

"IBF дала нам ще деякий час - на переговори з Хеєм. Конкурс заявок на бій з Повєткіним може бути оголошений тільки після того, як з'ясується ситуація з Хеєм. У нас є пара тижнів, щоб домовитися з британцем. Або не домовитися", - прокоментував боксер термін на переговори з Повєткіним від IBF (26 квітня).

Володимирові не довелося використовувати право чемпіона IBF один раз попросити про відстрочку обов'язкового захисту. "Ми просто досягли домовленості. Об'єднавчий поєдинок завжди є пріоритетом для будь-якої з боксерських версій. Це прописано в їхніх правилах. Мені дали "зелене світло". Так само, як і Хею", - сказав укранець.

"Питання про реванш проти Руїза, який завершив кар'єру, неактуальне. Британець може проводити вільну захист титулу WBA. Цього разу Хею нічого не заважає зустрітися зі мною", - каже Кличко.

Боксер не став розголошувати деталі переговорів і коментувати, як буде розділений гонорар. Але зазначив: "Я роблю все, щоб умови були фінансово вигідні Хею. Я готовий на поступки, які дозволять нашому поєдинку відбутися".

За словами Володимира, в контракті обов'язково буде прописаний матч-реванш, причому для кожної зі сторін. Нагадаємо, в минулому році саме умови реваншу британець (тоді ще не чемпіон WBA) назвав кабальними.

Тоді передбачалося, що в разі перемоги Хей дасть реванш обом братам Кличкам.

Що стосується місця бою, то Володимир принципово не проти Лондона, де хоче боксувати британець.