Володимир Кличко: Нам вистачає одного політика у сім'ї

9 Червня 2010

Для прихильників боксу в Україні рідкісною стало можливість побачити одного з легендарних братів Кличків - Володимира - на публічних заходах. Зазвичай, час Володимира Кличка дуже цінний, і він проводить його за кордоном або у справах. Навіть, який Володимир виділив для розмови , був обмежений його вильотом у Німеччину.

Про україну і сім'ю

Багато людей української боксерської спільноти можуть помітити, що Володимир Кличко рідко буває в Україні. Тому журналісти не могли не поставити питання про причини його візиту на Батьківщину і його відношення до України.

"Чесно кажучи, коли ставлять таке запитання, мені стає трохи незручно. Чому? Тому що відчуваю у цьому питанні свою відсутність в Україні. Ніби я не українець, і навіть розмовляю (хоча зараз і російською) взагалі іноземною мовою. Я повернувся додому! І повірте, я роблю це дуже часто. Але не кожен приїзд висвітлює преса. Це таке уточнення", пояснює Володимир.

Під час свого останнього візиту до України, Володимир Кличко відвідав своє колишнє училище в Броварах. Зустріч в училищі стала особливою для нього, оскільки там він провів важливий період свого життя і кар'єри.

"Зустріли мене добре, як завжди. І наші почуття — взаємні. Я не тільки був прийнятий тепло, але у своєму рідному оточенні і сам віддавав те тепло, яке тільки міг віддати. Оскільки у цьому броварському училищі я…", розповідає Володимир, перериваючись, щоб відповісти на дзвінок свого брата Віталія, який завжди на зв'язку.

На зустрічі Володимир побачив своїх викладачів, тренерів і однокласників. Деякі з однокласників зараз працюють тренерами в училищі. Попри різницю в віці, спілкування з хлопцями, які займаються боксом в училищі, було надзвичайно природнім, оскільки всі вони розуміють спорт і проходили той самий шлях до досягнень, як і Володимир.

Однією з цікавих розмов, яку вели під час цього візиту, стало обговорення документального фільму про братів Кличків. Вони знімають цей фільм самостійно і збирають матеріали з різних куточків планети. Планують представити його на "Sundance film festival" та випустити на DVD після оцінки кінокритиками.

Фільм має розкрити глибокий і особистий погляд на життя і кар'єру братів Кличків, і Володимир з нетерпінням чекає, що скажуть про цей проект фахівці та глядачі.

Володимир розповів про те, на що він спрямовує свою енергію поза рингом і як він бачить свою майбутню кар'єру.

"Я займаюсь тим самим, що й Віталій. Це робота у благодійному фонді, промоутерська сфера. Все, окрім політики. Я часто казав: нам вистачає одного політика у сім'ї. Звісно, я підтримую свого брата у всіх його починаннях, але не занурююсь у політичну сферу", розповідає Володимир.

Завдяки своєму благодійному фонду, брати Кличко активно сприяють розвитку освіти та спортивних ініціатив для молодого покоління. Вони вірять, що освіта та здоровий спосіб життя є основою для якісних змін у житті молодих людей.

Про майбутнє у спорті і за його межами

Питання про майбутнє також не залишає Володимира байдужим. Він обіцяє, що після завершення спортивної кар'єри він не припинить працювати в сфері благодійності та розвивати бізнес. Для нього життя не обмежується однією галуззю, і він готовий приносити користь суспільству в різних сферах.

Однією з важливих подій у житті Володимира була нагорода медаллю Джерсі Джо Волкотта. Ця нагорода вручена йому за тривалий період володіння титулом чемпіона світу за версією IBF. Володимир відзначає, що ця нагорода стала визнанням його досягнень у світі боксу і підтвердженням його таланту та наполегливості.

Володимир Кличко розповів про можливий бій проти Девіда Гея.

"Ми досі проводимо переговори з Девідом Геєм через його менеджера і тренера Адама Бута. Але у мене таке відчуття, що цей поєдинок не відбудеться. Оскільки, переговори хоча і тривають, але конкретики немає", - зазначив Володимир.

Також, якщо бій з Геєм не відбудеться, Володимир розглядає можливість проведення поєдинку з Олександром Повєткіним. Для цього розглядаються різні варіанти місця проведення, але точно не в США. Один із варіантів - провести бій в Європі, зокрема, у Німеччині чи Москві.

На питання про вигідність проведення бою в Україні чи Росії, Володимир відповів, що телеканали з Німеччини чи Америки будуть зацікавлені в купівлі прав на трансляцію бою навіть, якщо він відбудеться в Україні чи Росії, оскільки це буде значуща подія в боксі.

"Якщо ми з Девідом домовимось, то, звісно, буду боксувати я. Якщо ні, то з ним буде вести переговори Віталій. А я проведу поєдинок з Поветкіним", - заявив Володимир Кличко, вказуючи на готовність свого брата Віталія до взяття бою, якщо переговори з Геєм не завершаться успішно.

По питанню про бій Гея з Анді Руїзом, Володимир висловив свої думки: "Добре, що Девід Гей виграв поєдинок, а не був нокаутований навіть Руїзом. Добре, що він переміг достроково. Але суперник… скільки в нього вже програшів? Шість? Сім? Вісім? Щось близько цього (насправді дев'ять — авт.). Руїзу вже 39 років…".

Крім того, Володимир висловив своє незадоволення відносно поведінки Девіда Гея в публічних заявах та обіцянках про бій. "Я цій людині не довіряю і вважаю його абсолютно несерйозним і безвідповідальним. Це м'яко кажучи", - додав він.

Про критику і стиль боксу

Володимир відповів на критику його стилю боксу: "Протягом 14 років у професійному боксі лишатися успішним і закінчувати поєдинки нокаутом, я думаю, це — правильна стратегія. А критика… я сприймаю її нормально. Коли один спортсмен «високої якості», а інший лише цю якість набирає (попри титули), то поєдинок виходить однобічним. Але це не наша провина, а просто-напросто ситуація у боксі."

Кличко відзначає, що бокс — це мистецтво, яке потребує технічного та тактичного розуміння. Він підкреслює важливість досвіду та розвинутих навичок в бою. Крім того, Володимир робив акцент на здоровому стилю життя, відмові від наркотиків, алкоголю і тютюну, що, на його думку, відіграває велику роль у тривалості кар'єри і загальному здоров'ї боксерів.

"Я проводив поєдинки так, аби зберегти моє «кришталеве підборіддя». Це основна мета. І, по-друге, робив все, аби нокаутувати суперника. У підсумку виходило так — у мене жодного пропущеного удару, а суперник на помості."

Володимир Кличко відзначає важливість уникнення ударів та збереження здоров'я. Він наголошує, що здоровий стиль життя та технічний досвід допомагають боксерам тривати довше на вершині своєї кар'єри. Кличко переконаний, що його стиль бою і підхід до тренувань допомагають йому та його брату Віталію залишатися непереможними.

"Коли проходиш крізь невдачі, і розумієш свої помилки, аналізуєш їх, то стаєш тільки мудрішим і сильнішим."

Володимир Кличко вважає, що невдачі та поразки допомагають спортсменам рости та розвиватися. Він вбачає у цьому можливість стати мудрішими та сильнішими. Досвід і вивчені уроки з кожного поєдинку роблять боксерів кращими в рингу.

Володимир Кличко бачить бокс як велику страсть і можливість розвивати свій спортивний потенціал. Проте він також наголошує, що бокс - це не єдина сфера його життя, і він має інші інтереси та обов'язки.

Брати Клички — приклад того, як важлива сімейна підтримка та єдність у досягненні спортивних цілей. Вони разом проходять крізь бої на рингу та життя, довіряючи одне одному і підтримуючи в найважчі моменти.

Пилип Шевчук
редактор розділу азартних ігор