Головне

Суворий Кличко та веселий Бріггс

30.08.2010 14:50 751 0
Суворий Кличко та веселий Бріггс

Як виявилося, Шеннон Бріггс має завдячувати поверненню у великий бокс саме Віталію Кличку. Справа у тому, що ці два боксери деякий час тому, коли американець уже подумував завершити кар'єру, зустрілися в одному з ресторанів США. Як розповів Шеннон, на той час він набрав чималу вагу, адже "сидів на печиві, пончиках і смаженій курці". Тоді Кличко підійшов до Бріггса, погладив його величенький животик й усміхнувся. Після цього Шеннон поставив собі за мету повернутися у великий бокс.

Боксер зі Штатів дочекався свого шансу - Віталій запропонував бій за чемпіонський пояс за версією WBC.

Шеннон - доволі весела людина. В усілякому разі грати на публіку він уміє, що показав на прес-конференції, присвяченій бою, у Києві. Бріггс першим увійшов до зали й, незважаючи на таблички з імена, всівся біля чемпіонського поясу. Віталій, який з'явився через кілька хвилин, такому перебігу подій радий не був і вигнав суперника зі свого місця.

Продовжив американський гість у тому ж дусі. Поки свої промови оголошували Грегорі Коен і Бернд Бенте, він намагався розважати публіку - посміхався в об'єктиви камер, ховався у своїх довгих дредах. А потім навіть підняв табличку зі своїм іменем і запропонував сфотографувати його, як фотографують засуджених.

"Я дуже ціную ту можливість, яку мені надав Віталій. Для мене честь битися з ним. Він не мусив битися зі мною, він просто дав мені таку можливість. Я двічі був чемпіоном світу, я перемагав Джорджа Формана. Я маю найбільшу кількість нокаутів у пешому раунді, аніж будь-який інший боксер", - розповів американець.

Кличко весь цей час поводив себе стримано, дозволивши собі лише кілька жартів. Загалом, українець зазначив, що наразі сильнішим за Віталія Кличка може бути тільки... Віталій Кличко.

"Я знаю, що вболівальники хочіли побачити поєдинок між Віталієм Кличком і Ніколаєм Валуєвим. Я зробив усе, що міг, щоб цей бій відбувся. Я запропонував велику суму гонорару. А Валуєв назвав цю суму замалою. Не думаю, що 1.5 мільйонів доларів можна назвати малою сумою", - пояснив боксер.

"Я запропонував йому можливість битися за титул чемпіона. Коли мені надав таку можливість Леннокс Льюіс, я погодився без роздумів. Це має бути найбільшою мотивацією для боксера. Я пропонував бій Девіду Хею, але той мовчить. Алєксандр Повєткін "захворів", а потім знайшов ще причини, щоб не виходити у ринг. Тому наш вибір пав на Бріггса, який наразі є найсильнішим серед можливих", - додав українець.

"Статистика поєдинків примушує поважати Шеннона - 57 боїв, 51 перемога, з яких 45 нокаутом. Я знаю, наскільки серйозним буде поєдинок. Але я знаю, що Віталія Кличка зараз може перемогти лише Віталій Кличко. Я зроблю все, щоб цей пояс залишився у мене", - підсумував Кличко.

Бріггс, у стилі усіх претендентів-невдах останніх років, пообіцяв "для початку" побити обох Кличків, а потім розібратися із Хеєм. Шеннон пояснив, що відтоді, як він вперше був чемпіоном, змінилося дуже багато - він став старшим, сильнішім і мудрішим. Щодо бою з Віталієм, то він планує завершити поєдинок у першому раунді. Якщо ж цей план не спрацює, то в американця є план Б - нокаутувати суперника у другому раунді.

Американський гість погодився з Кличком, що у випадку, коли тобі пропонують бій за титул чемпіона, то сума гонорару не має особливого значення. При цьому Бріггс зазначив, що Хей і Валуєв бояться Віталія. "Я вважаю, що потенційні суперники використали питання про суму гонорарів, як відмовки. Вони побоюються Кличка. Я за титул чемпіона світу готовий був битися безкоштовно", - запевнив він.

На запитання, чи планує Віталій Кличко завершувати кар'єру, він відповів українською: "Я поставив собі за мету виграти з братом усі титули у надважкому дивізіоні - усі пояси чемпіонів світу. Усі свої мрії я вже втілив у життя. Втілю і цю".

Насамкінець, під час фотосесії, Шеннон зняв із себе піджак і сорочку, залишившись у майці, заліз на стільці та почав позувати перед об'єктивами камер. А перед тим усе намагався доторкнутися до поясу Віталія, поки Кличко дивився в інший бік.

Коментарі ()