Головне

Кличко нокаутував Пітера у 10 раунді

13.09.2010 00:00 1361 0
Кличко нокаутував Пітера у 10 раунді

Володимир Кличко захистив титули чемпіона світу за версіїю WBO та IBF у двобої проти нігерійця Семюеля Пітера. У поєдинку, який відбувся на 50-тисячному стадіоні у Франкфурті, Кличко нокаутував свого суперника на другій хвилині 10 раунду.

Пітер став для сім`ї Кличків найбільш близьким суперником і майже товаришем. Стільки разів, скільки обіймалися протягом трьох двобоїв з Пітером Володимир і Віталій Клички, українські брати не зближувалися ні з ким з професійного боксу.

П'ять років тому Кличко-молодший уже виходив у ринг проти Пітера та здобув перемогу за очками, хоча й тричі побував у нокдауні. Той бій давав привід Пітеру увесь цей час заявляти, що він майже переміг Кличка. І справді, у тому поєдинку українець багато пропускав і ледве не програв, але зумів вистояти та здобути важку перемогу.

Майже 2 роки тому Пітера побив Віталій Кличко, який повернувся у професійний бокс і відібрав титул чемпіона WBC у "нігерійського кошмара". Тоді питань щодо переможця не виникало, оскільки Пітер не витримав усі 12 раундів і його команда викинула білий рушник. Отже, бій з Кличком для Пітера мав стати одним з вирішальним у протистонні з українськими братами.

Справді, Пітер підійшов до бою у непоганій формі, скинув вагу у порівнянні з 2005 роком, став більш рухливий. Але і цього для перемоги над Кличком виявилося замало. За цей час Кличко-молодший теж виріс і не пропускає вже стільки ударів і вже набагато сильніше б`є.

Початок бою 50-тисячна "Commerzbank-Аrеnа" отримала видовищний. Пітер відразу пішов в атаку і навіть одного разу влучив лівим боковим у голову українця. Кличко зустрічав свого суперника традиційним лівим прямим і чомусь зовсім не включав аперкот, який би зумів йому допомогти закінчити бій раніше. Втім перший раунд пройшов за хорошої швидкості обох боксерів і в обміні ударами.

У другому раунді Пітер знову пішов у наступ, але отримав кілька болючих ударів від Кличка, які суттєво похитнули його впевненість у собі.

Уже у третьому раунді нігерієць був не такий жвавий і намагався уникати лівого "джебу" від українця. Хоча це і не виходило у нього. Кличко ж продовжував цілеспрямовано пробивати броню нігерійця. Такий розвиток подій змусив Пітера ввести в бій елемент клінча, змушуючи Кличка витрачати сили. Варто сказати, що на таку тактику суперника Володимир повівся, але це не заважало йому перед клінчами проводити по одному-два удари в голову суперника.

Із 7 раунду сили вже почали залишати Пітера, а Кличко-молодший виглядав свіжим і став більше пробивати, включивши у свій "раціон" аперкот.

8 та 9 раунди Пітер уже відверто ледве пересувався по рингу. Його удари вже навіть не влучали у спину українця, а набряк над правим оком збільшувався з кожною секундою.

10 раунд став завершальним для Пітера у бою з Кличко. Після чергового клінча від нігерійця Кличко видав аперкорт, після чого ще серія з 5-6 ударів вже на добивання, і його суперник на підлозі рингу у нокауті, а Володимир святкує перемогу зі своїм братом Віталієм.

Для Володимира Кличка це 55 перемога та 49 нокаутом, а для Пітера лише четверта поразка та третя від родини Кличків.

Коментарі ()