Українська правда

Бріггс назвав Кличка шарлатаном і образився за усіх астматиків

Сергей Шемшученко — 12 жовтня 2010, 13:27

Дворазовий чемпіон світу у надважкій вазі Шеннон Бріггс, суперник чемпіона WBC українця Віталія Кличка, влаштував у понеділок скандал на прес-конференції в Гамбурзі, згадавши про те, як в одному з інтерв'ю Кличко-старший заявив, що "астма Бріггса стане гарним виправданням його поразки".

"Віталій знеславив себе, заявивши, що астма не є смертельною хворобою. Від неї в США щодня вмирають 13 людей. Хто він? Лікар? Хто видав йому ступінь доктора філософії? Скажіть мені про це! В Америці люди вмирають щодня. 30 000 людей щодня попадають із нею у відділення швидкої допомоги. Я не бачив жодного супертяжа й взагалі жодного боксера, який би виграв титул, будучи хворим астмою. Назвіть мені хоч одне ім'я. А він стверджує, що астма не є смертельною хворобою.

Так чому ж тисячі людей вмирають від неї? Як можна так поводитися ? Хто зробив тебе лікарем? Я теж прагну їм стати! Я астматик, який двічі ставав чемпіоном світу. І знову зроблю це в суботу ввечері. Я був бездомним. Моя мати вмерла. Мій батько помер у в'язниці. І що ти можеш зробити мені? Подивися на мене! Подивися! Ти подивися на мене!

Ця людина образила всіх страждаючих цієї хворобою на планеті. Хочете знати, скільки листів по електронній пошті я одержав? Як багато людей написали мені: "Моя мати вмерла від астми", "моя сестра вмерла від астми", "мій син помер від астми", "моя мати й батько вмерли від астми". Я хворий астмою й ці послання надихають мене. Ця людина доктор?

Потім Бріггс вказав пальцем на Кличка: "Ти доктор? Ти доктор? Ти шарлатан! От, хто ти! Ти не чемпіон, а вдаєш себе ним! Кого ти перемагав? Чотирьох мішків? Сема Пітера? Альберта Сосновськи? Кевіна Джонсона? Кріса Арреолу? Зараз ти будеш битися зі справжнім мужиком, а не з тими хлопчиськами. З мужиком! З мужиком! З мужиком! Ти ніколи не бачив такого суперника, як я. Я перший астматик-чемпіон світу в історії світового боксу, - цитує Бріггса sportbox.ru.

Залишаючи прес-конференцію Бріггс кинув на адресу Кличка: "Передай своєму брату, щоб у суботу він захопив рукавички. Після зустрічі з тобою я розберуся й з ним!"