Головне

Валуєв: "Хей з Кличками битися не буде"

26.11.2010 09:32 417 0
Валуєв: "Хей з Кличками битися не буде"

Наприкінці листопада у боксерському світі України трапилася непересічна подія - до Києва завітав екс-чемпіон світу з боксу Ніколай Валуєв. Росіянин провів майстер-клас для учасників шоу "Ти Чемпіон", що виходить на ТРК "Україна".

Як відомо, наразі Валуєв травмований. Сам боксер терміни повернення у ринг ще назвати не може, але видно, що росіянин це зробити збирається. Водночас, деякі видання вже встигли написати, що Валуєв у великий бокс не повернеться, зважаючи на ушкодження.

"Я ще ніколи не мав справу з подібними травмами. Я свого часу оперував коліна. І це зайняло досить тривалий час на відновлення. Наразі ж без руху моя головна зброя - ліва рука. А на праву ще очікує операція. Тому я зараз не можу вам відповісти, коли я повернуся", - пояснив боксер.

Оминути питання бою з Віталієм Кличком у такій зустрічі аж ніяк не можна було. Валуєв заявив, що був готовий на все, аби тільки битися з українцем. Та, за словами Ніколая, тоді в останній момент Кличко-старший вирішив відмовитися.

"Наш бій з Кличком багато років вважається перспективою. Свого часу почали більш-менш про щось говорити, так усе вперлося в умови, які непросто подолати. Можна було погоджуватися на все, а далі будь що буде. Але це, звичайно, не дуже добре. Востаннє я йшов навіть на такий крок, та Віталій вирішив, що краще буде битися із Бріггсом", - розповів росіянин.

Валуєв зазначив, що навіть після повернення у бокс, ще тисячу разів подумає, чи хоче він реваншу у Девіда Хея. Пояснив росіянин це тим, що він може не захотіти вдруге так бігати за британцем.

"Якщо така можливість і була, то я її не бачив. У моєму контракті такого не було. Матч-реванш? Я тисячу разів подумаю, чи захочу вдруге так побігати за ним. І не через те, що не хочу! А через ті гидоти, які наразі треба лікувати", - сказав він.

На думку Валуєва, Україна не дочекається поєдинку одного із Кличків із Девідом Хеєм. Тобто Ніколай вважає, що у найближчий час Україна не зможе отримати всі три найпрестижніші пояси у надважкому дивізіоні.

"Хей з братами битися не буде. Він буде "рубати" копійчину із суперниками. Як це роблять і Клички. Вони займаються цим стабільно. Окрім тих випадків, коли їм треба битися з обов'язковими претендентами", - розповів Ніколай.

"Чому ще Хей не буде битися з Кличками? Зустрівшись із Хеєм, вони можуть не зійтися за контрактом. Брати полюбляють контролювати ситуацію на сто відсотків. А з Хеєм вони цього не зможуть зробити. Він просто не погодиться на це, як і я", - додав Валуєв.

"Хей каже, що піде із боксу у свій 31 рік? А ви вірите словам Хея? Чи можна його слова взагалі сприймати? Даруйте, що так питанням на питання", - роз'яснив Валуєв.

Спробував спрогнозувати російський боксер і розвиток подій у найближчому поєдинку Володимира Кличка проти Дерека Чісори.

"Певні шанси у боксера завжди є. Але скажу вам так - Чісора програє. У всіх поєдинках Кличків проти американців, я завжди бажаю братам перемогти. Очевидно, у мене така точка зору - пострадянська", - резюмував Валуєв.

Коментарі ()