Українська правда

Кличко і Хей знову не можуть поділити гроші

Сергей Шемшученко — 22 грудня 2010, 08:20

Переговори про бій між Володимиром Кличком та Девідом Хеєм знову можуть бути призупинені.

Промоутер чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBA британця Девіда Хея, Адам Бут повідомив, що британець пішов назустріч вимогам чемпіона сівту за версіями IBF/WBO/IBO українця Володимира Кличка в питанні поділу доходів від трансляцій їх можливого двобою.

Хей погодився розділити навпіл усі доходи від трансляцій, у тому числі й на території Великої Британії, хоча раніше наполягав на тому, щоб усі доходи від трансляцій у нього на батьківщині дісталися йому. Але при цьому, як заявив Бут, менеджер Кличка Бернд Бенте однаково відмовляється підписувати контракт.

"Я вів переговори з Бенте, менеджером Кличком. Два дні тому я запропонував їм поділ усіх доходів "50 на 50", включаючи доходи в Британії. Бій міг би транслюватися німецьким каналом RTL і проводиться в будь-якому місці, що принесло б найбільший прибуток, включаючи Німеччину. Ці два пункти ми й погоджували. Але Бенте раптом відповів мені: "Продовження переговорів не буде. Забудьте про все. Ви організовуєте свої двобої, а ми свої", - цитує Бута allboxing.ru з посиланням на The Guardian.

"Володимиру були відправлені копії всіх листів, так що я не знаю чому вони відмовилися, - продовжив промоутер. - Бенте не став відповідати на це питання. Можливо, Володимир не хоче зустрічатися з Девідом Хеєм, а можливо в них є угода з RTL і їм цей бій не потрібний".

Бенте у свою чергу має іншу точку зору на ситуацію. Він заявив, що за словами Бута, телекомпанія ARD, конкурент RTL, може запропонувати більше грошей за трансляцію. Але якщо команда Кличка, пов'язана контрактом з RTL, однаково прагне влаштувати бій на "своєму" телеканалі, то вони повинні будуть оплатити різницю між попозицією RTL і ARD.

"Адам Бут говорить повну нісенітницю. Він не згадав, як сам сказав мені, що якщо є інший німецький канал, угода з яким краще, ніж з RTL, то нам доведеться оплатити різницю. Але ми повинні дотримувати контракту з RTL. Якщо ARD запропонує більше, то це буде близько 300-400 тисяч євро, що копійки в порівнянні із надходженями від світових продажів трансляцій".