Українська правда

У IBF затіяли новий турнір за право вийти проти Кличка

Сергей Шемшученко — 22 грудня 2010, 15:13

Міжнародна боксерська федерація IBF розіслала листи представникам екс-чемпіона світу в суперважкій вазі нігерійця Самуеля Пітера і екс-чемпіона світу в напівважкій і першій важкій вазі поляка Томаша Адамека, із запитом про готовність цих двох боксерів провести між собою поєдинок за другу сходинку рейтингу IBF.

Переможець зустрінеться з переможцем бою за першу позицію між двома американцями - Дерріком Россі і Едді Чемберсом. Боксер, який виграє відбірковий турнір зустрінеться c володарем титулу IBF в суперважкій вазі українцем Володимиром Кличком, пише AllBoxing, посилаючись на Fightnews.com.

Івайло Готцев, менеджер Пітера, заявив, що його підопічний готовий взяти участь у відборі.

"Самуель отримав на Різдво від IBF подарунок у вигляді цього відбіркового бою. Ми дуже хочемо і готові зустрітися з Адамеком. Сподіваюся, він теж готовий. Ми спробуємо зробити цей важливий бій суперважкої ваги реальністю. Ми навіть готові піти назустріч Адамеку і провести поєдинок в його рідній Польщі", - сказав Готцев.

Якщо цей "турнір" чотирьох виграє Сем Пітер, то його бій може стати вже четвертим проти Кличка! У 2005 і 2010 він програв Володимиру, а в 2008 - Віталію.

Нагадаємо, що раніше IBF вже проводила відбірковий турнір за право зустрітися з Володимиром Кличком, його тоді його виграв Олександр Повєткін, який так і не зважився вийти на ринг проти українця.