Українська правда

Віталій Кличко: "Думаю, що бій з Солісом пройде в березні"

Сергей Шемшученко — 22 грудня 2010, 18:35

Чемпіон WBC в суперважкій вазі Віталій Кличко сподівається, що бій проти Соліса пройде в березні.

Про це він сказав у інтерв'ю mk.ru.

"Я дивився бій Соліс-Остін по інтернету. Можу сказати, що мені буде протистояти дуже серйозний суперник, чемпіон Олімпійських ігор 2004 року, а також триразовий чемпіон світу в аматорському боксі. Але в цьому бою мені треба буде довести, що аматорський та професійний бокс - два різних види спорту. Звичайно, є паралелі - боксерські труси, рукавички. Але є й колосальні розбіжності. У ринзі я доведу, що чемпіон світу серед професіоналів набагато сильніший, ніж чемпіон світу серед любителів, - сказав він.

Віталій зазначив, що його не бентежить той факт, що Соліс здобув перемогу у відбірковому бою через дискваліфікацію свого суперника.

"Він і так був попереду по очках. Якщо б дискваліфікації Остіна не було, то результат був би тим самим - перемога Соліса. Зазначу, що нам доведеться боротися не тільки з Солісом, але і з одним з його промоутерів, яким є той самий горезвісний "злодій" Дон Кінг. Він чекає не дочекається, коли ж хтось з братів Кличків спіткнеться. Але нам не звикати ставити його на місце", - продовжив Віталій.

Також Кличко прокоментував запити Соліса, який зажадав півтора мільйони за бій з ним: "Це питання переговорів. Соліс - офіційний претендент на звання чемпіона світу. Знову ж таки, не треба забувати, що він і олімпійський чемпіон і чемпіон планети. У процесі переговорів ми знайдемо середнє число, яке влаштує всіх. Думаю, що бій з Солісом, швидше за все, пройде в березні, а от з місцем проведення ми визначимося вже після нового року", - зазначив Кличко

Британець Дерек Чісора заявив, що хоче битися зі старшим Кличком, посилаючись на якісь пункти контракту, проте Віталій не надає цьому значення.

"Мало, чого хоче Чісора. Є офіційний претендент - Одланьєр Соліс. Думаю, що з ним поєдинок буде набагато цікавішим, ніж бій з Чісорою. І ніяких фінансових зобов'язань перед Дереком у разі скасування бою не існує. Грошових витрат Чісора ніяких не поніс. А те, що трапилося з Володимиром - таке буває. Це спорт. Тут ніхто не застрахований від травми", - підсумував українець.