Українська правда

У Берліні презентували фільм про Кличків

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2011, 20:29

У Берліні відбулася перша промо-презентація документального фільму про братів Кличків за участю самих боксерів.

У столичному кінотеатрі "Астор" журналістам показали перші уривки зі стрічки німецького режисера Зебастіана Денхардта.

Фільм розповідає про життя українських боксерів-професіоналів, які увійшли в історію, ставши першими братами, що здобули пояси чемпіонів світу одночасно.

У картині перемежовуються інтерв'ю Віталія та Володимира, членів їх родин та тренерів з фрагментами боїв та тренувань Кличків.

Режисер розповідає історію відомих українців від дитинства до сходження на боксерський Олімп, показує їх глядачеві такими, якими він їх ще ніколи не бачив.

Так, Кличко-молодший розказує у фільмі, як оптимізує свої шанси на перемогу. Він, зокрема, використовує для натирання не вазелін, а кокосове масло, і вдягає білі кросівки, аби притягувати світлу, а не темну енергетику.

Є у стрічці і відеоуривки суперечки братів, коли шість років тому Віталій заявив, що тренер занадто вихвалює Володимира. На що Кличко-молодший сказав, що не хоче більше бачити брата під час своїх тренувань.

"Ми кричали один на одного, але в родині ми вирішуємо справи словами, а не кулаками", - зазначив Віталій під час презентації фільму у Берліні.

Діляться своїми думками у фільмі і батьки Кличків. Мати Надія розповідає, що ніколи не дивиться боксерських боїв за участю синів. У цей час вона йде гуляти і чекає дзвінка від рідних на мобільний телефон, що поєдинок завершився.

Показані у картині не лише найкращі моменти з життя Кличків, а й хвилини розчарування і навіть болю. Не для слабких глядачів показано уривок бою Віталія проти Леннокса Льюіса у 2003 році, коли українцю було завдано важкого удару.

Світова прем'єра картини "Клички" відбудеться на кінофестивалі "Tribeca" та на фестивалі спортивних фільмів ESPN у Нью-Йорку (США), який проходитиме з 20 квітня по 1 травня.

У німецьких кінотеатрах фільм можна буде побачити з 16 червня, повідомляє ukrinform.ua.