Українська правда

Максим Бурсак: "Я нокаутую Хереса, він потрапив під гарячу руку!"

Сергей Шемшученко — 17 травня 2011, 13:00

Після майже річної перерви, до Києва повертається великий професіональний бокс! 28 травня Максим Бурсак на прізвисько "Тигр" захищатиме свій титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO в середній вазі від зазіхань аргентинця Карлоса Адана Хереса.

Киянин розповів "Чемпіону" про власну підготовку, перспективи вийти на бій за титул повноправного чемпіона світу, а також прокоментував результати останніх чемпіонських поєдинків у середній вазі.

- Вітаємо, Максиме! Як триває підготовка до поєдинку проти Хереса? З ким спарингуєш?

- Підготовка йде за планом. У мене ще залишилося два спаринги, і все. Далі "спад", і, безпосередньо бій. Спарингую з грузинськими середньоваговиками: чемпіоном світу за версією ІВО Автанділом Хурцидзе й Олександром Бенідзе. До того ж, мені допомагають готуватися представники любительського боксу, майстри спорту. Зараз моя фактична вага сягає близько 75 кг, та за час, що лишився до захисту титулу, я без проблем "зроблю" свою вагу чемпіонською - 72 кг 600 г, яких вимагають норми середньої вагової категорії.

- Що можеш сказати про свого опонента?

- Я проглянув чотири поєдинки за участю Карлоса Хереса, зокрема і його бій проти чемпіона світу WBC у напівсередній вазі Сауля Альвареса. Можу сказати, що Херес - дуже незручний боксер, який уміє тримати удар. Той таки Альварес - яким би він потужним не був - так і не вклав аргентинця на долівку рингу. Менше з тим, я планую нокаутувати Хереса. Я вже скучив за боксом, і він потрапить під мою гарячу руку.

- Ти не боксував цілих дев'ять місяців! Чи не завадить тобі такий застій реалізувати себе в найближчому бою?

- Лише результат нашого поєдинку із Хересом дасть відповідь на це питання. Звичайно, хорошого у цьому мало. Велика перерва у виступах нікому з боксерів ще не йшла на користь. Але вибирати не доводилося, тож маємо те, що маємо.

- Ти зараз у "десятці" рейтингу WBO, що де-юре дає тобі право посперечатися за титул чемпіона світу за цією версією. Нині "королем" Всесвітньої боксерської організації у середній вазі є росіянин Дмітрій Пірог. Які у тебе зараз перспективи вийти на чемпіонський бій?

- Ми розмовляли з керівництвом К2 Ukraine на цю тему. Моя позиція така: якщо підсумок захисту титулу проти Карлоса Хереса буде для мене та компанії позитивним, то у наступному поєдинку у статусі офіційного претендента я маю боксувати за титул чемпіона світу. Промоутери К2 Ukraine сказали, що в змозі організувати такий бій. Поживемо - побачимо. Якщо в нас разом не вийде організувати мені бій за пояс чемпіона світу, то я розглядатиму пропозиції від інших промоутерів.

- Перейдемо до поєдинків андеркарту: за підсумками Вечора боксу 28 травня, у компанії К2 Ukraine скоротиться кількість боксерів. За нашою інформацією, промоутери оголосили про такий собі "закон джунглів": у категоріях, де вони мають по два боксери, їх зводитимуть між собою та подовжуватимуть контракти лише з переможцями. Як ти ставишся до такої політики?

- Зізнатися, я не у захваті від цієї ідеї. Як, власне, і решта боксерів. Це трішки неправильно. Адже якщо когось не влаштовує рівень майстерності боксера - скажіть йому про це, і він шукатиме нове місце роботи.

- Тиждень тому німець Себастьян Сільвестр утратив титул чемпіона світу за версією IBF у твоїй вазі, поступившись австралійцеві Деніелу Гілу. Дивився цей поєдинок?

- На жаль, подивитися не вдалося, але я засмутився результатом. Адже так хотілося самому дістатися до Сільвестра, і забрати у нього чемпіонське звання... Та нехай, тепер за чемпіонським поясом IBF мені доведеться їхати аж на батьківщину кенгуру (сміється). Німеччина все ж ближче!

- "Королем" середнього дивізіону нині є аргентинець Серхіо Мартінес! Його вже порівнюють з Менні Пакьяо за рівнем популярності, і називають одним з найсильніших боксерів світу, незалежно від вагової категорії. Як вважаєш, чи зможе хтось його зупинити найближчим часом?

- Найближчим часом, напевне, ні. Але Серхіо Мартінес - така сама людина, як і ми з вами. Та ще й не молода, до того ж! 37 років - це не жарти. Я вважаю, що Мартінесу залишилося царювати рік-два, а там хтось його скине з престолу. Або він сам закінчить кар'єру.