Українська правда

Юрій Рубан: "Найголовніше - бажання проводити бої на батьківщині"

Сергей Шемшученко — 17 червня 2011, 11:04

Президент боксерської промоутерської компанії Union Boxing Promotion Юрій Рубан поділився з "Чемпіоном" планами на майбутнє, розповів про можливі бої за титули чемпіонів світу й інше.

- Скільки наразі боксерів на контракті в Union Boxing Promotion. Чи стежите Ви за кар'єрою боксерів-аматорів, щоб запросити їх?

- Зараз на контракті в Union Boxing Promotion більше 20 боксерів. Безумовно, ми займаємося й аматорами, вкладаючи у них кошти, і, по завершенні кар'єри боксера-аматора, вони переходять у нашу промоутерську компанію. Прикладом тому є В'ячеслав Сенченко, Олег Юхимович, Володимир Кравець, Олександр Єгоров, Олександр Грищук.

- Наскільки фінансово й організаційно важко організувати бій за титул чемпіона світу в Україні?

- Фінансово ми витримуємо планку, поставлену Всесвітньої боксерської Асоціацією; організаційно такий бій має ряд складностей, з якими ми справляємося.

- Окрім Котельника та вас, бої за титули чемпіона світу в Україні не проводив ніхто. Це фінансово не вигідно, чи немає умов?

- Найголовніше - це бажання провести такий бій на батьківщині. Що стосується фінансової вигоди, то жоден турнір, який проводився у Донецьку, не покрив тих витрат, які на це були витрачені.

- Сенченко - лідер вашої промоутерської компанії. Хто ще може "вистрілити" з ваших боксерів?

- Стас Каштанов, Олег Юхимович, Яго Кіладзе, Володимир Кравець підійшли та дозріли до таких поєдинками, решта набираються досвіду та рухаються по рейтингу до цієї вершини.

- Скільки турнірів Ви проводите на рік і як підбираєте суперників для ваших боксерів?

- 2-3 великих турніри і 3-4 рейтингових промоуцій, підтримуючи наших початківців професіоналів і вболівальників.

- Чи є конкуренція в Україні між промоутерськими компаніями?

- Безумовно є, але це, швидше за все, неофіційний залік. Усі працюють самостійно, не створюючи перешкод один одному.

- Наскільки важко було домовитися з Фредді Роачем, щоб він тренував Сенченка?

- З Фредді Роачем неможливо домовитись чи не домовитися. У нас склалися дуже добрі відносини і він погодився проводити підготовку наших хлопців у Лос Анжелесі.

- Поки Сенченко свої бої як чемпіон світу проводить тільки в Україні, "виїзд" у США та Європу планується?

- Те, що В'ячеслав Сенченко проводить чемпіонські бої вдома, говорить про нашу стратегію ще вище зміцнити позиції українського боксу, але, у свою чергу, якщо доведеться відстоювати титул чемпіона світу за межами країни, ми готові і на цей крок.

- Які суперники кращі для Сенченка? Назвіть першу трійку.

- Сулейман Мбайє, Бред Соломон, Майк Джонс.

- Наскільки реальні шанси у Каштанова та Кравця боротися за титул чемпіона світу?

- Ми дуже близько підійшли до цих титулів. Каштанов є офіційним претендентом і наразі ведуться переговори з табором Сартісона про проведення бою за титул чемпіона світу. Кравець у двох кроках від титулу, хоча у його вазі вже і суперчемпіон Амір Хан і тимчасовий - Марко Рене Майдана, ми наблизилися до бою за звання офіційного претендента на титул чемпіона світу за версією WBA у вазі 63,5 кг.

- До бою з Авендано Сенченко буде готуватися в Україні чи США?

- У США наприкінці червня почнеться збір у Лос Анжелесі, куди для тренувального збору ми відправляємо всю нашу основну команду для підготовки до турніру.

- Наскільки великий інтерес у світі професійного боксу до боксерів з України?

- Україна до наступної Олімпіади у Лондоні займає, як мінімум, перше місце у світі в аматорському боксі, завдяки Василю Ломаченко, який носить це високе звання, професійним промоутерам це звичайно ж відомо. Україна сьогодні володіє титулами чемпіонів світу у чотирьох вагових категоріях, наприклад, у Росії один чинний чемпіон світу за версією WBO - Дмітрій Пірог у вазі 72,6 кг. З нами треба рахуватися й інтерес від цього дуже високий.

- Котельник заявляв, що хотів би битися із Сенченком, наскільки цей бій цікавий для ваc?

- Свого часу дехто заявляв, що престижніше проводити бої в Німеччині, ніж в Україні. Потім ситуація різко змінилася у бік Америки, тепер вже й Америка не влаштовує. Що стосується заяв, то офіційних пропозицій ми ні від кого не отримували. Звернення зі сторінок жовтої преси нас також мало цікавлять. І гіпотетично цей бій був би малоймовірний. По-перше, різні вагові категорії. По-друге, у списку офіційних претендентів цей боксер не значиться і навряд чи зможе зацікавити нашу компанію.