Українська правда

Боксер повертається на ринг після 26-ти річного ув'язнення

Сергей Шемшученко — 30 вересня 2011, 16:04

15 жовтня в Лос Анжелесі (США) у великому боксерському шоу за участю Бернарда Хопкінса і Чеда Доусона відбудеться професійний дебют 52-річного Д'юї Бозеллі, колишнього боксера-любителя, який провів 26 років в американській в'язниці за злочин, якого він не скоював.

У 1983 році Бозеллі був засуджений до 20 років в'язниці за вбивство 92-річної бабусі і відбував покарання в знаменитій в'язниці Сінг Сінг в Нью-Йорку, де він продовжував займатися боксом і навіть став чемпіоном Сінг Сінга з боксу.

Весь час ув'язнення він продовжував стверджувати, що невинний, і комісія з умовно-дострокового звільнення чотири рази відмовляла йому у звільненні по УДО. Зрештою його справою зацікавились професійні юристи, які змогли довести помилковість звинувачення, і в жовтні 2009 року Бозеллі був звільнений після 26-ти річного ув'язнення.

Після звільнення він став працювати з підлітками в передмісті Нью-Йорка, навчаючи їх боксу і намагаючись утримати від вступу в молодіжні банди. У 2011 році Бозеллі отримав нагороду The Arthur Ashe Courage Award за мужність, яка щорічно вручається американським телеканалом ESPN. На церемонії вручення нагороди Бозеллі сказав, що досі мріє хоча б про один поєдинок на професійному рингу, і тепер його мрія здійсниться, пише allboxing.ru.