Українська правда

Віталій Кличко: Пишаюся, що володію титулом, який раніше належав Фрейзеру

Сергей Шемшученко — 9 листопада 2011, 16:31

Чемпіон світу у надважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко ушанував пам'ять легендарного американського боксера Джо Фрейзера, що помер від раку печінки.

"Пішов з життя Джо Фрейзер. Знаменитий спортсмен, легенда боксу, ім'я якого по праву внесене в обидва Зали слави світового боксу. На жаль, я не був особисто знайомий з цією великою людиною. Але завжди відносився до нього з великою повагою і пишаюся тим, що сьогодні володію титулом, який свого часу належав йому.

Олімпійський чемпіон 1964 року, чемпіон світу, людину, яка уперше перемгла Мохамеда Алі. Пам'ятаю, з якою увагою я переглядав телевізійний запис того поєдинку, що відбувся в 1971 році і названого журналістами "Боєм століття".

А згадайте легендарний "Трилер в Манілі"! Усі прихильники боксу пам'ятають, як тоді Фрейзер програв Алі, але сам Мохамед пізніше визнав - якби бій не зупинили, він би не витримав натиску Джо: "Я ніколи не був такий близький до смерті".

Це велика втрата не лише для його близьких, яким ми з Володимиром висловлюємо свої щирі співчуття, але і для усіх любителів боксу. Разом з Фрейзером від нас йде ціла епоха. Йде покоління великих боксерів, на досвіді і досягненнях яких виховувалися ми і, упевнені, ще виховуватимуться молоді спортсмени", - написав Віталій у своєму блозі на livejournal.com.