Українська правда

Усик: Після Лондона підемо в профі з Ломаченком

Сергей Шемшученко — 28 березня 2012, 19:21

Найбільш титуловані українські боксери-аматори Василь Ломаченко та Олександр Усик ще цього року можуть стати професіоналами.

Про це важковаговик Усик заявив каналу "Інтер", котрому розповів про своє та друга ставлення до профі-рингу.

"Пропозиції були, але ми їх не розглядали. У нас є мета - перемога на Олімпійських іграх. Але після Лондона ми з Васею підемо в профі", - запевнив він.

"З працездатністю Ломаченка, вмінням, батьком він зможе стати абсолютним чемпіоном", - переконаний українець.

"Замінити Кличків - не те що моя мрія, це моя мета. І я багато працюю для того, щоб говорити про реальність такої мети", - зізнався Усик.

За його словами, він практично не дивиться професійні поєдинки.

"Мені здається, якщо взяти три раунди, як у любителів, то немає такого професіонала, який виграв би у любителя. Вони поки розгойдаються, поки подумають ... Це два зовсім різних види спорту. У профі йдуть, щоб добре заробити", - вважає Олександр.

"Те, що заробляють любителі за 5-10 років, профі заробляють за один бій - така ситуація склалася у нас, в Україну. А в багатьох країнах чемпіони світу з любителям отримують мільйони. Наприклад, мій найбільший заробіток за кар'єру склав 10 000 доларів після перемоги на чемпіонаті світу. Але, можливо, це й на краще. Ти весь час голодний, хочеш заробити. А коли все є, мотивація падає", - резюмував боксер.