Українська правда

Український бокс почнуть активно показувати на НТН

Сергей Шемшученко — 25 квітня 2012, 16:15

Підписання тристоронньої угоди між компаніями "K2", "Інтер" та "Хортиця" дозволить збільшити обсяг ефірного часу, що приділятиметься боксу в ефірі українського ТВ.

Про це на прес-конференції, присвяченій підписанню угоди, повідомив голова правління "Інтера" Ярослав Порохняк.

"Для нас Клички тривалі та надійні партнери. Трансляції їхніх поєдинків мають беззаперечний успіх: по рейтингу вони другі після новорічного виступу президента, мають частку 70-75%", - сказав він.

"Ми сьогодні обговорювали можливості розширення показу боксу, в тому числі андеркарту боїв Кличків, українського боксу, проведення більшої кількостіі боксерських евентів в країні", - розповів він.

За словами Порохняка, його канал буде показувати лише головні бої, подібні до поєдинків Кличків чи нещодавнього бою Федченко - Маркес.

"Але у нас є інший канал групи. Мова йде по "НТН", і присутність боксу там буде суттєво розширена. Плануємо робити програми, присвячені боксу, адже багатьом бої цікаві, а знань не вистачає", - продовжив він.

Очільник "Хортиці" Євген Черняк запевнив, що його компанія "морально готова" здійснювати фінансову підтримку, що дозволить показувати більше боксу по телебаченню.

Найближчим часом, за словами Володимира Кличка, планується проведення та показ п'ятьох поєдинків провідних боксерів компанії "К2".

"На якому з них зробити акцент? Я б виокремив поєдинок Устінова за титул інтерконтинентального чемпіона, що відбудеться вже завтра", - відповів він.

"Після перемоги Устінов підніметься на другу сходинку у рейтингу і може розраховувати на бій з Повєткіним. Такий поєдинок був би цікавий і для росіянина у якості перевірки можливостей перед можливою зустріччю зі мною", - вважає Кличко.