Головне

Кличко вдев'яте поспіль відстояв титул WBC, перемігши Чарра. ВІДЕО

09.09.2012 18:40 1212 0
Кличко вдев'яте поспіль відстояв титул WBC, перемігши Чарра. ВІДЕО

Напередодні бою Кличка-старшого (45-2, 41 КО) проти німця сирійсько-ліванського походження Мануеля Чарра (21-1, 11 КО) більше говорили не про сам поєдинок. Більше звертали увагу на те, що Віталій завершує кар'єру. Багато розмов було про таке рішення українця і до цього. Однак тут є окреме "але". Цього разу вже сам Віталій анонсував, що вішає боксерські рукавички на цвях.

Щоправда, Кличко не повідомив, коли ж саме він планує завершувати. Українець зазначив, що виглядає та почувається чудово, хоча якщо подивитися у паспорт, то йому вже 41 рік. Далі чемпіон дещо пофілософстував про вік, підготовку та переживання під час поєдинків, що він полюбляє.

Звичайно, якщо бій проти Чарра насправді став останнім у кар'єрі Віталія, то його прихильникам і вболівальникам хотілося, щоб він відбувся на території України. Не приховував цього і сам Кличко. Однак щось там у них у перемовинах з керівництвом НСК "Олімпійський" не вийшло. Команда українського боксера не зупинилася і знайшла інший "Олімпійський" - тільки у Москві. Проте і таке місце бою давало Кличку підтримку, до якої наші брати звикли у Німеччині.

Чарр бій розпочав у притаманному йому стилі. Він захищався обома руками, бігав по периметру рингу. Вибухнув претендент лише у завершальні секунди. Після гонгу наважився вдарити чемпіона. Віталій на такі дії візаві лише спокійно посміхнувся, після чого боксери, так би мовити, потиснули руки.

У другому раунді Мануель вирішив діяти більш нахабно. Німець почав руками закликати Кличка йти активніше вперед на нього. Чарр тримав захист, однак з кожною хвилиною було видно, що дається йому це все важче та важче. Цікавий момент стався, коли претендент знову вдарив після втручання рефері. Українець також відповів, несильно, ніби показавши, хто тут господар. Знову ж усе із посмішкою.

Ну а під завісу другої трихвилинки Кличко відправив правим прямим суперника у нокдаун. Той, звичайно, підвівся, після чого його, швидше за все, врятував гонг. Якщо не помиляюся, це було перше падіння Чарра у професійній кар'єрі.

У середині третього раунду Чарр навіть захопив центр рингу. Віталій вирішив подивитися, як у цій ситуації діятиме суперник. Як виявилося, той менше пропускати не став. Перевага чемпіона зростала, ставала майже тотальною.

Завершилося все у четвертому раунді. Віталій лівою дістав Мануеля. У того відразу з'явилося розсічення над правим оком. Бій рефері певний час не зупиняв, але обличчя Чарра все більше заливало кров'ю. А коли поєдинок зупинився, щоб лікар німця оглянув травму свого підопічного, то продовження не отримав. У підсумку - перемога технічним нокаутом. Чарр таким рішенням був дуже незадоволений, однак нічого подіяти не міг.

Що далі? Кажуть, що Девід Хей помирився з WBC, і організація повернула його у свій рейтинг. Якщо це правда, то британець повертається винятково за однією метою - провести бій проти Віталія Кличка. З Володимиром той уже боксував. Тому нецікаво. Водночас, словесні перепалки між старшим з братів і Девідом мали місце. Тому цікаво.

Не можна обійтися у даному звіті про спорт і без політики. Адже саме від майбутніх парламентських виборів в Україні, які відбудуться наприкінці жовтня, і залежатиме, чи продовжить Віталій кар'єру боксера. Наразі ж залишається тільки чекати...

Коментарі ()