Головне

Вах, Кличко залишився чемпіоном!

12.11.2012 00:06 1420 0
Вах, Кличко залишився чемпіоном!

Українець Володимир Кличко відстояв титул чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями IBF/WBO/IBO/WBA. У 12 раундувому поєдинку, який відбувся у Гамбурзі, Кличко за очками здолав поляка Маріуша Ваха. Усі три судді віддали перемогу українцю з рахунком 120-107, 120-107, 119-109.

Українець протягом бою мав беззаперечну перевагу, хоча наприкінці 5 раунду і сам ледве не опинився в нокауті.

Підготовка до цього бою у Володимира Кличка була повністю зіпсована новиною про смерть його тренера Емануеля Стюарда, і саме бій з Вахом українець присвятив пам`яті свого тренера.

Тим не менше, поєдинок з поляком українець розпочав нетрадиційно активно для себе. Кличко відразу почав пробивати своїми фірмовими джебами, і варто сказати, що стільки ударів Вах ще за свою кар`єру, мабуть, не пропускав. Але поляк вистояв, що і тримало інтригу в цьому поєдинку до самого кінця бою.

Вже на початку другого раунду Вах демонструє, що також може вдарити. Обидва боксери обмінялися ударами на зустрічних курсах. Вах викидав удар відразу після того, як отримував серію на свою голову. Більшість цих ударів проходила повз Кличка.

З третього раунду Вах почав в`язатися в клінчі, і зважаючи на його вищий зріст за Володимира, виходило це в нього таки вміло. Зрозуміло, що така тактика ставила собі за мету знесилити українця, і це виходило.

Кінцівку четвертого та п`ятий раунд українець проводить активно, Вах пропускає ще більше ударів. В останні ж 25 секунд 5 раунду Вах незграбним ударом правою пробиває українця, той "поплив", але добити Кличка поляку не дає гонг, хоча Володимир і зумів вискочити з під канатів.

Це стало хорошим уроком для чемпіона. Після цього Кличко вже так не ризикує, а методично бомбардує Ваха джебами і чекає, коли вони дадуть свій результат. Вах не падав, хоча здавалося, що ледве тягав ноги по рингу. У сьомому раунді Володимир вбиває удари в голову Ваха, але той продовжує стояти і навіть намагається викидати удари, деякі з яких точні.

У подальші раунди відбувається цілком логічне побиття Ваха, але нокауту ми так і не побачили. Вах програв, але заслужив оплески і повагу. Володимимр Кличко зайвий раз довів, що він - найкращий супертяж світу.

Після бою Кличка у ринг прийшов привітати Сільвестр Сталлоне. До речі, Маріуш Вах вже дуже був схожий на актора Дульфа Лундгрена, який грав роль радянського боксера Івана Драго у фільмі Роккі-4. Після бою Сталлоне обіграв цю схожість на рингу вже в розмові з переможцем.

Коментарі ()