Головне

WBC, NABF, EBU виступили проти того, щоб професіонали брали участь в Олімпійських іграх

18.06.2013 08:52 313 0

Північно-американська федерація боксу (NABF) підтримала WBC (Світову боксерську раду), яка виступила проти того, щоб професіонали брали участь в Олімпійських іграх.

Відповідні слова президента NABF Джозефа Дуайера наводить сайт Boxingscene.com.

"Ми повністю підтримуємо протест WBC, вважаємо, що аматорський бокс потребує підтримки всіх країн світу, і не маємо наміру залишатися осторонь від бажання AIBA включити профі-бокс у програму наступної Олімпіади", - заявив він.

"Професійного боксу не було б без аматорського. Ми категорично проти виступу на Олімпіаді боксерів-профі, оскільки тоді всі слаборозвинені країни опиняться у невигідному становищі. Також виникне питання безпеки спортсменів. Професіонал може серйозно травмувати недосвідченого бійця", - додав Дуайер.

Підтримав WBC і Європейський боксерський союз (EBU).

"Ми одноголосно підтримуємо позицію WBC, - йдеться у заяві EBU. - Бокс жорсткий вид спорту, і професійний боксер може заподіяти шкоду боксеру-любителю з країни, що розвивається. Більше того, ми вбачаємо в діях AIBA монополізацію професійного боксу на Олімпійських іграх".

Нагадаємо, що олімпійський чемпіон 1996-го року, абсолютний чемпіон світу у суперважкій дивізіоні Володимир Кличко бажає спробувати щастя на наступній Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро, пише Sportbox.ru.

Коментарі ()