Українська правда

Теренс Кроуфорд зберіг титул WBO у легкій вазі, зупинивши Юріоркіса Гамбоа

Сергей Шемшученко — 29 червня 2014, 09:20

26-річний американець Теренс Кроуфорд (24-0, 17 КО) порадував рідну публіку яскравою перемогою над зоряним кубинцем Юріоркісом Гамбоа (23-1, 16 КО).

Звитяга дозволила йому зберегти титул чемпіона світу за версією WBO у легкій вазі (до 61, 2 кг).

Гамбоа краще розпочав зустріч і вигравав після чотирьох раундів, боксуючи переважно другим номером, але при цьому постійно турбуючи чемпіона швидкими й акцентованими комбінаціями.

Однак, у п'ятій трихвилинці Кроуфорду вдалося зловити розбалансованого претендента лівим у голову, і кубинець опинився у нокдауні.

Бажання Юріоркіса реваншуватися зіткнулося з прагненням Теренса розвинути успіх, у результаті чого зав'язалася яскрава "рубка". Гамбоа знову був уражений, але гонг вберіг його від ще одного падіння.

Юріоркіс начебто повернув перевагу та став частіше працювати першим номером, змушуючи Кроуфорда приймати розміни. Тим не менш, саме американець домігся істотного успіху у восьмому раунді, зустрівши активний наступ суперника двома акцентованими пострілами назустріч. Як результат - Гамбоа знову вислуховував відлік рефері.

Потрясіння кубинця прийняло тривалий характер, і у дев'ятому раунді він, не відсиджуючись в обороні, але продовжуючи активно наступати, побував на настилі ще двічі, внаслідок чого рефері зупинив поєдинок, інформує vringe.com.